RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

В Україні відрахують частину студентів під час війни: кого і коли це торкнеться

Деякі вищі навчальні заклади України вирішили відрахувати частину першокурсників. Йдеться про людей, які не з'явилися на заняттях протягом десяти навчальних днів з початку навчального року.

Про це повідомляють "Вісті".

Читайте також: Мобілізація в Україні: що потрібно знати студентам про відстрочку під час призову

Згідно з загальними правилами вищої освіти в Україні, студенти зобов'язані протягом десяти навчальних днів з моменту початку семестру з'явитися на парах. Якщо цього не сталося – студента відрахують як того, що не приступив до навчального процесу.

Декан факультету комп'ютерних науки та технологій Національного авіаційного університету Сергій Гнатюк зазначив, що більша частина вступників до початку навчального року перебувала за кордоном.

"Частина студентів - за кордоном, у перші 10 днів ми повинні провести моніторинг, хто почав заняття. Чи працюватимуть вони в дистанційному режимі, чи їх відраховуватимемо", - повідомив він виданню.

Заступник декана факультету комп'ютерних наук та кібернетики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Олена Кашпур заявила також, що в їхньому закладі все ще суворіше. Вони мають наказ ректора про відрахування через десять днів, і цей наказ буде виконано.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" озвучував список документів, які потрібно подати до ТЦК студентам.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий заклик військовозобов'язаного людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Вас також може зацікавити:

Втрачається право на відстрочку: у якому разі можуть мобілізувати студента

Відстрочку від мобілізації хочуть дати ще одній категорії: повинен бути встановлений мінімум 10 років

Є прохання військових: у РНБО відповіли про посилення мобілізації