RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Є прохання військових: в РНБО відповіли щодо посилення мобілізації

Попри прохання військового командування дозволити мобілізовувати на війну проти Росії більше людей, вагомих змін до мобілізації в країні не відбудеться.

Про це в ефірі Українського Радіо розповів секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Водночас він не заперечує, що додатковий призов все ж таки може відбутися, але відповідно до затверджених ще 24 лютого 2022 року норм.

Читайте: Одна з областей України посилить мобілізацію: стали відомі деталі

Він наголосив, що українцям не треба очікувати змін до мобілізації, яка розпочалася в перший же день повномасштабного вторгнення. 24 лютого Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України були прийняті всі відповідні рішення, було проведено засідання РНБО, а Верховна Рада проголосувала відповідні нормативно-правові акти, які стосуються мобілізації.

"У нас жодного дня мобілізація не припинялася, але вона відбувається з урахуванням необхідності хлопців і дівчат, яких треба призвати для виконання тих чи інших завдань, ми спокійно робимо цю справу. Вже відпрацьовано не перший етап мобілізації, ґвалту не треба підіймати, тому що все йде за планом, який на сьогодні є", — розповів Олексій Данілов.

Втім, він припускає, що додатковий призов за проханням військових все ж таки може бути, але він не виходитиме за затверджені раніше межі.

"Мобілізація відбувається спокійно і ті обсяги, які потрібні для наших Збройних Сил, ніколи не перетинали ту позначку. Більш того, ми жодного місяця не виходили на ті показники, які затверджували. Військові бережуть наших військовослужбовців і вони призивають рівно стільки, скільки їм потрібно для виконання завдань", — наголосив Олексій Данілов.

Нагадаємо, що у Харківській області суд дозволив мобілізувати юнака, попри те, що він є студентом денної форми у вищому навчальному закладі.

  • Вас може зацікавити:

Мобілізацію можуть посилити найближчим часом: де збільшать видачу повісток

Є багато законних причин: коли можна відмовитися від повістки

"Ворота для свавілля": кого мають призивати у випадку посилення мобілізації

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.