RU  UA

ЗСУ використовують російський ленд-ліз у війні дронів: військовий розповів про нові розробки

На Куп’янському напрямоку ворог намагається повернути правий берег річки Оскіл, але без успіху. ЗСУ успішно використовує БПЛА для знищення техніки росіян.

Про це розповів сержант 92 бригади Олесь Маляревич в ефірі "Апострофу".

Читайте також: ЗСУ "запакетували" ще майже 600 окупантів: оновлені втрати РФ від Генштабу

За його словами, його рота завдяки БПЛА майже щодня знищує 2-3 одиниці техніки ворога.

"FPV - недорога доступна технологія. ...Ми постійно працюємо над тим, щоб вони були більш стійкі до РЕБ ворога. РЕБ у них дуже хороший, вони готувалися. Тому це досить важка боротьба. Проте нам вдається знаходити способи подолання РЕБ", - зазначив військовий.

Як розповідає Маляревич, як боєкомплекст до дронів використовуються пристрої українського виробництва і російський ленд-ліз.

"Застосовується буквально все, що може нанести враження ворогу. Наша ціль - повна детонація боєкомплектів, щоб ворог більше не міг відновити вражену техніку", - розповів сержант.

За його словами, у разі звичайного влучання ворог просто віттягує техніку, відновлює і повертає на фронт. Тому мета - повна детонація боєкомплектів ворога.

FPV у сфері дронів - трансляція відео в режимі реального часу з камери дрона на монітор, окуляри або шолом пілота. Ця технологія дозволяє бачити те, що "бачить" дрон у момент польоту. Для здійснення такого польоту на дрон встановлюється камера, відеопередавач та антена.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Лимано-Куп'янському напрямку продовжуються інтенсивні бої.

Вас також може зацікавити:

Тактика принесла результати: в ЗСУ підбили підсумки щоденного випалювання ворожої артилерії

Сили оборони витісняють ворога з позицій на Запоріжжі: ранкове зведення Генштабу

ЗСУ знищили склад окупантів на Донбасі: відео потужної "бавовни"