RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Кремль готує нову хвилю мобілізації: в ISW розкрили деталі

У Кремлі активно обговорюється необхідність мобілізації населення та підготовки до другої хвилі набору резервістів перед початком осіннього призову до армії.

Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія готує нову хвилю примусової мобілізації: у Генштабі оцінили потребу в "гарматному м'ясі"

Зазначається, що окремі російські чиновники "серйозно" готуються до другої хвилі мобілізації з резерву і планують мобілізувати від 170 до 175 тисяч резервістів, а також перенести дату осіннього призову з 1 жовтня на 1 листопада, водночас проводячи "контрактну мобілізацію" для набору додаткових 130 тисяч військовослужбовців на службу із застосуванням примусових заходів.

Керівництво РФ також пропонує посилити мобілізаційні заходи у запас, наприклад, заборонити певним особам отримувати відстрочку від мобілізації, що вже викликало серйозні розбіжності з чиновниками в адміністрації президента Росії.

Проте аналітики запевняють, що ці плани, пропозиції та розбіжності не є новими та не свідчать, що президент Росії Володимир Путін остаточно вирішив провести другу хвилю мобілізації резерву найближчим часом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії планують призвати кілька сотень тисяч людей на війну проти України в рамках чергової хвилі мобілізації.

Вас також може зацікавити:

Окупантам вже не вистачає головного: експерт назвав, у чому найбільша потреба Росії

До кінця року: розвідка США прогнозує успішний прорив трьох ліній оборони ЗС РФ на фронті

Між льодом і полум'ям: чотири сценарії кремлівського військового глухого кута в Україні