RU  UA

"Бавовни" в Криму буде більше: що отримали Сили оборони після взяття "вишок Бойка"

Важливість операції української розвідки з повернення під контроль України бурових газо- та нафтовидобувних платформ поблизу берегів окупованого Криму у Чорному морі (так звані "вишки Бойка") щонайменше - у захопленні радіолокаційної станції противника.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів екскомандир взводу батальйону "Айдар", голова Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Читайте також: Росія заявила про три атаки дронів на Кримський міст: усі подробиці

За його словами, операцію ГУР на "вежах Бойка" провела блискуче. Її мета не в тому, щоб закріпитися на цих вежах, що й не потрібно, щоб не опинитися під ударом російської авіації.

"Важливість операції в тому, що там окупанти тримали потужну РЛС, яка накривала майже всю територію на північний захід від Криму і нам дуже заважала", - наголосив він.

Тепер українці не лише отримали РЛС, а й фактично позбавили росіян можливості активно моніторити частину акваторії, яка має істотне значення для України, зауважив експерт.

"Провівши операцію на вежах і захопивши російську РЛС, яку вже швидше за все досліджують, ГУР проклала такий собі коридор в окупований Крим, через який не тільки підуть ДРГ, а й ракети полетять. Слід очікувати, що "бавовни" на півострові буде ще більше і гучніше", - додав Євген Дикий.

Нагадаємо, на думку військових експертів, повернення під контроль "вишок Бойка" є дуже чітким сигналом російським окупантам про "продовження".

  • Вас також може зацікавити:

Вибухи і вибори не можуть не вплинути: що зараз відбувається в окупованому Криму

Атака на Кримський міст: до мережі потрапили супутникові знімки після вибуху

Знову міст пішов "поспати": в мережі хвиля жартів і мемів, росіяни лютують