RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Понад 100 млн на адвокатів - експерт розповів про схему "Укрнафти" з подачі ексміністра Резнікова

Понад 700 євро на годину, 10 млн гривень щомісяця та 120 млн грн щорічно – таку суму державна "Укрнафта" мала витрачати на послуги адвокатів юридичної компанії "Астерс" в обхід тендерних процедур.

Як стверджує політичний експерт Михайло Шнайдер, зроблено це було за допомогою колишнього управлінця компанії та ексміністра оборони Олексія Резнікова, пише "Телеграф".

За словами експерта, керівник "Укрнафти" Сергій Корецький проігнорував власні слова, що витрачатиме державні гроші виключно через систему закупівель Prozorro.

Як з'ясували журналісти, у грудні "Укрнафта" уклала договір з юридичною фірмою "Астерс", згідно з яким команда адвокатів мала працювати на держпідприємство з погодинної оплати у 200-360 євро. У результаті у лютому рахунок за послуги приватних юристів становив близько 10 млн грн.

В одному з договорів годинна ставка досягла 700 євро, команда мала розслідувати зловживання попередників, хоча є власні юристи, аудитори та слідчі.

Експерт стверджує, що Олексій Резніков до свого попадання на держслужбу був партнером в "Астерсі", і за 2019 рік заробив у ній 20 млн грн зарплати.

У листопаді 2022 року, коли "Укрнафту" передали в управління Міноборони, держпідприємство і уклало угоду на юридичний супровід з "Астерсом". Гроші за контрактом почали виплачувати влітку, коли виникли чутки, що Рєзніков залишить посаду.

"Все це швидше схоже на корупційну угоду, а не на юридичний захист інтересів держпідприємства", - наголошується у матеріалі.