RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Свято під звуки тривоги: як в Умані готуються до Рош га-Шана, фото і відео

На свято Рош га-Шана, іудейського Нового року, до Умані прибуло вже 11 тисяч брацлавських хасидів. Але через загрозу російських ракетних обстрілів в місті вводиться низка обмежень.

Про це в Telegram повідомляє Об'єднана єврейська громада України, з посиланням на заяву голови Уманської районної військової адміністрації Ігоря Миклащука.

Читайте також: Іудеї готуються до Рош ха-Шана: 10 цікавих фактів про єврейський Новий рік

"В Умані (Черкаська область) вже знаходиться 11 тисяч брацлавських хасидів, які прибули сюди на період паломництва, що проходить щороку на єврейський Новий рік - Рош га-Шана. Всього до Умані на могилу цадика Нахмана у 2023 році планують приїхати понад 30 тисяч хасидів. У 2023 році Рош га-Шана святкуватиметься з 15 по 17 вересня”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє поліція Черкаської області поки що жодних ексцесів у місті не відбувається, зберігається порядок. Ізраїльські поліцейські спільно з українськими правоохоронцями нестимуть службу в місцях компактного проживання та паломництва хасидів в Умані.

Також, в Умані бійці ДСНС забезпечують безпеку паломників. Рятувальники разом зі співробітниками поліції у місцях масового скупчення людей щодня проводять з хасидами інформаційно-профілактичну роботу. Щоб ознайомити прочан з правилами пожежної безпеки, фахівці роздають спеціально розроблені пам'ятники англійською мовою та івритом.

Центр протидії дезінформації РНБО попереджає, що Росія намагається створити собі інформаційне алібі для майбутніх атак по Україні, розповсюджуючи фейки про "теракт в Умані".

"Ворожі ресурси поширюють інформацію, нібито "київський режим" планує влаштувати теракт в Умані, де 15 вересня зберуться десятки тисяч паломників-хасидів для святкування Рош га-Шана. За словами пропагандистів, після теракту українська сторона начебто планує звинуватити Росію в злочинах проти людяності”, - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що після ракетної атаки в червні росіяни видали за "склад зброї" магазин АТБ в Умані.

Вас також може зацікавити:

Яскраві фото хасидів в Умані

Кара за Умань: у розвідці розповіли про "бавовну" у Севастополі і до чого готуватися мешканцям Криму

Євреї відзначають Йом-Кіпур: значення свята, традиції та заборони