RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Умань вже прибули тисячі хасидів: запроваджено особливі заходи безпеки, відео

Війна в Україні не злякала хасидів, які хочуть відсвяткувати юдейський Новий рік в Умані – вшанувати пам'ять праведного вчителя Нахмана станом на 11 вересня прибуло уже понад три тисячі паломників.

Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

За його словами, з метою безпеки в місті вже активно діє спеціальний режим щодо в’їзду/виїзду та переміщення в Умані. Наразі функціонує дев'ять контрольних пунктів, при цьому процедури перевірки залишаються такими ж, як минулого року. Крім того, поліціянти працюють у посиленому режимі, і також були залучені піші патрулі.

Читайте також: Яскраві фото хасидів в Умані

"Нагадую, що в мікрорайоні паломництва заборонено продаж алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі, а також продаж і використання піротехнічних засобів, пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю", - наголосив Табурець, додавши, що комендантська залишається незмінною для усіх без винятків – вона триває з 00:00 до 4:00.

Начальник Черкаської ОВА нагадав, що Черкащина – гостинна область, однак війну в Україні ніхто не скасовував. Тому увесь комплекс заходів безпеки спрямований на зберігання спокою місцевих жителів та гостей міста.

Раніше ми писали, як хасиди торік в умовах війни готувалися до свята.

  • Вас може зацікавити:

Удар по багатоповерхівці в Умані: російська пропаганда знову "пробила дно"

Іудеї святкують Рош га-Шана: 9 цікавих фактів про єврейський новий рік

У Новий рік - з піснями і танцями: нові яскраві фото та відео Рош га-Шана в Умані