RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Сім кіл пекла вдруге: що може означати перевірка рішень ВЛК для військових

Протягом трьох місяців спеціальні робочі групи мають перевірити обґрунтованість рішень, які виносили МСЕК та ВЛК щодо військовозобов'язаних під час дії воєнного стану. У разі виявлення необґрунтованого ухвалення таких рішень контролери повинні ініціювати їх перегляд, інформуючи при цьому відповідні правоохоронні органи.

Про це пише "Апостроф".

Читайте: Нові правила проходження ВЛК: які конкретні зміни торкнулися медогляду

Скоріше за все перевірятимуться документи, які подавалися на комісію: чи достатньо у справі військовозобов'язаних різних довідок, висновків лікарів, на основі яких приймалося остаточне рішення про придатність чи непридатність до військової служби. І якщо не вистачатиме якихось важливих даних – тоді можуть ухвалити рішення про необхідність повторного огляду, для якого людину запросять на повторну комісію.

"Але що можна зрозуміти з довідок? Це як ви замовили по інтернету сорочку певного кольору, із певної тканини. А прийшов товар – і колір не той, і тканина не така: все не так, як на рекламному фото. Є жива людина, і рішення не може ухвалюватися без нього. Тим паче, таке серйозне і важливе, як придатність до військової служби", – зазначає військовий медик, голова благодійного фонду "Крила перемоги" Вікторія Крамаренко, натякаючи на те, що повторні комісії можуть бути досить масовими.

Докладніше читайте в матеріалі "Апострофа" "Спека у військкоматах: як в Україні перевірятимуть усіх непридатних"

  • Вас може зацікавити:

ВЛК чекають тотальні перевірки: про що йдеться в указі Зеленського

Справу кожної людини треба розглядати окремо: що не так з президентським указом про перевірку ВЛК

Залишилося два тижні: непридатним до військової служби закриють кордони