RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

ВЛК чекають тотальні перевірки: про що йдеться в указі Зеленського

В Україні влада вирішила провести перевірку усіх рішень, які винесли військово-лікарські комісії, починаючи від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Відповідний Указ за № 576 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України" сьогодні, 12 вересня, підписав президент Володимир Зеленський.

Читайте: Обмежено придатних не буде? Лубінець пропонує кардинально змінити підхід до мобілізації в Україні

Зазначеним рішенням у тижневий строк Кабінету Міністрів України доручено забезпечити створення робочих груп із перевірки обґрунтованості рішень медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій щодо встановлення інвалідності, визнання непридатності до військової служби, прийнятих у період дії правового режиму воєнного стану в Україні від 24 лютого 2022 року.

Зазначені комісії мають провести експертизу зазначених рішень у тримісячний строк. У разі виявлення фактів прийняття протиправних рішень – ініціювання їх перегляду у встановленому порядку та інформування відповідних правоохоронних органів.

У двотижневий строк повинні опрацювати питання щодо особливостей перетинання державного кордону громадянами України, визнаними непридатними (обмежено придатними) до військової служби. Також за цей час мають опрацювати вдосконалення регулювання питання стосовно військовослужбовців, визнаних обмежено придатними до військової служби, шляхом підготовки та внесення у встановленому порядку проектів відповідних нормативно-правових актів.

Раніше ми пояснювали, чому в Україні мобілізують обмежено придатних.

  • Вас можуть зацікавити:

Восени українкам доведеться ставати на військовий облік: кого торкнеться вимога

Зміни у мобілізації обмежено придатних: в Медичних силах ЗСУ дали детальне пояснення

Шварценеггери закінчились: чому в Україні мобілізують обмежено придатних