RU  UA

Як вибухи у Криму відобразилися на мешканцях півострова: чиновник розставив крапки над "і"

Мешканці тимчасово окупованого Криму із проукраїнською позицією після чергового "бавовни" зазначають, що серед місцевих з'явилася якась внутрішня підтримка, і це підбадьорює.

Про це заявив в ефірі Апостроф TV Денис Чистіков, заступник Постійного представника президента України в Криму.

Читайте також: Кримський міст буде повністю знищено: мольфар розповів, як це станеться

"Місцеві мешканці, які мають проукраїнську позицію, вказують, що почали відмічати позитивні тенденції в громадському транспорті. По-перше, бачать, що гості – громадяни Росії, які приїхали відпочивати, виказують нерозуміння, чому їх так погано приймають.З іншої сторони, мешканці Криму, які мали раніше проросійську позицію, тепер виказують їм невдоволення про те, що навіщо треба було починати цю війну – вони говорять уже про війну – и принесли її на територію тимчасово окупованого Криму", - розповідає він.

А проукраїнські жителі Криму, за словами Чистікова, кажуть, що у громадському транспорті вони бачать усмішки, ідентифікують один одного, вже є якась внутрішня підтримка і це підбадьорює місцеве населення.

"Окупаційна адміністрація Криму розуміє, що крім військової складової є негативна соціально-економічна. Є проблеми із сплатою за комунальні послуги, велика заборгованість, і це пов’язано і з мобілізацією і з виїздом людей, а також з погіршенням економічної ситуації. Крім того почалися натяки на те, що будуть проблеми з водою, оскільки туристичний сезон закінчився, і тепер можна економити.Рух спротиву відзначає, що збільшилась кількість пересувань військової техніки – перевозять особовий склад. Це в першу чергу пов’язано з тим, що вони не хочуть концентрувати і перевозити його залізничним транспортом", - ділиться він.

За словами Чистікова, військова техніка пересувається, вона значно старша, і її якість погіршується.

”Окрім того, ремонтні бази, які робили серйозні ремонтні роботи військової техніки на території тимчасово окупованого Криму, зараз їх переміщують. Це також ознака того, що вони не впевнені в захисті цих військових баз. те, що понад 60% із них взагалі не проходили військової підготовки. Це також призводить до зловживання спиртним серед військовослужбовців", - розповів він.

Нагадаємо, мережа бурхливо відреагувала масою яскравих мемів на нічний удар 13 вересня крилатими ракетами анексованого Севастополя.

Вас також може зацікавити:

Севастополь, добрий вечір: у районі бази військового флоту РФ знову пролунали вибухи

Базовий завод для флоту РФ: які наслідки матиме "бавовна" у Севастополі

У Криму потужна "бавовна", окупанти підняли в небо авіацію: відео