RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Краще це зробити до блекауту: медики дали важливі поради українцям

В Україні на цей час жодних відключень світла не планується, але медики закликали українців все ж підготуватися до блекауту та подбати про своє здоров'я. І робити це потрібно вже зараз!

Про це повідомляють Uahealth у Instagram.

Читайте також: В Україні готуються до блекауту: у низці областей вже розробили графіки відключення світла

Планові операції

Звісно, передбачити абсолютно все неможливо! Але якщо видалення родимки або інша планова операція давно була потрібна, робіть це вже зараз. Зараз дуже небезпечно доводити болячки у стан невідкладної допомоги та робити їх узимку. Є високий ризик, що всі планові операції буде зміщено. За цей час болячка з режиму сну може перейти в активний стан і принесе чимало складнощів.

Стоматолог

Майже все, що знаходиться в кабінеті стоматолога, потребує струму, так що не всі стоматології продовжуватимуть працювати в умовах перебою із постачанням електроенергії. Може так станеться, що стоматологи будуть на вагу золота, тому краще полікувати зуб, що давно ниє, вже вчора.

Щеплення

Саме час перевірити, чи є у вас ревакцинація проти правця, дифтерії, грипу.

"Повірте, ви не захочете шукати навпомацки жарознижувальні ліки, термометр або викашлювати нутрощі ", - резонно попереджають медики.

Запаси ліків

У період блекауту аптеки працюватимуть, але навіть у них можуть бути перебої. Тому медики порадили запастися необхідними препаратами та почуватися комфортніше. Крім того, настав час поповнити засоби контрацепції, якщо поповнення сім'ї поки що не у ваших планах.

Адреси найближчих лікарень

Вже сьогодні можете також виписати адреси та телефонні номери найближчих лікарень. Завантажте собі на смартфон офлайн-карти, щоб точно не опинитися у стресовій ситуації в найнепотрібніший і найскладніший момент.

Психічне здоров'я

"Прийміть той факт, що відключення електроенергії є частиною нашої буденності. Винні в цьому тільки наші північні сусіди, але не треба щоразу злитися через це, тому що це зжере вашу енергію. Якщо прийняти цей факт вам складно, то обговоріть це зі своїм психологом", - порекомендували також українцям.

Засоби освітлення

Купуйте ліхтарики, свічки, сітловідбивальні стрічки та наклейки, налобний ліхтарик. Навіть якщо це лихо мине, краще влаштувати романтичний вечір при свічках, ніж залишитися в повній темряві.

Нагадаємо, експерти радять бути готовими до всього, тому вже підготували десять кращих повербанків на ноутбуки.

Вас також може зацікавити:

Блекаут в Україні, дубль 2: у Міненерго зробили заяву про відключення у жовтні

"Все буде добре": кияни розповіли, як готуються до зими, відео

Вимикатимуть узимку скрізь: українців попередили про можливість 10-годинних блекаутів