RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Дуже важлива техніка: Німеччина і Корея оголосили військові пакети допомоги Україні

У Німеччині анонсували новий пакет військової допомоги для України вартістю 400 млн євро. ЗСУ отримають необхідні боєприпаси. Разом із тим, у новий пакет не увійшла нова зброя, зокрема ракети Taurus.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у коментарі виданню Bild.

Читайте також: У Німеччині вигадали дивну відмовку, щоб не передавати Україні необхідну зброю

Міністр заявив про те, що боєприпаси — це те, що найбільше потрібне Україні для захисту від "жорстокої загарбницької війни".

У черговому пакеті будуть додаткові фугасні, мінометні, мінно-ракетні боєприпаси, броньовані машини, системи розмінування, зимовий одяг та генератори.

Глава німецького оборонного відомства зазначив, що федеральний уряд ще не ухвалив рішення, чи передавати Україні ракети Taurus. За словами Пісторіуса, зараз його відомство з'ясовує, чи українські військові зможуть використовувати ці ракети без навчань чи цифрової допомоги від німецьких військових.

"Це обов'язок всього федерального уряду - дуже ретельно зважувати кожну поставку зброї. Необхідно з'ясувати всілякі політичні, правові, військові та технічні аспекти. Це нелегко", - повідомив європейський чиновник.

Нині Берлін веде переговори з Київ про можливе використання Taurus, у тому числі про завдання ударів тільки на українській території та розгортання ракет, для чого може знадобитися допомога Бундесверу.

Крім того, Республіка Корея (Південна Корея) передасть ЗСУ дві машини для прориву мінних загороджень K600 Rhino. Про це повідомляє The Chosun Ilbo із посиланням на джерела в уряді цієї країни.

Південна Корея, яка підтримує Україну у війні, поки що не передавала летальну зброю, K600 Rhino – найбойовіше обладнання. Водночас уряд цієї країни побоюється реакції Москви на надання тральщиків, тому парламент проситиме Київ використовувати машини лише для гуманітарних місій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Україна вже отримала перші десять танків Leopard 1 від Німеччини, Данії та Нідерландів для ЗСУ.

Вас також може зацікавити:

Україна отримає 25 млн доларів на ППО: хто із союзників допоможе

Війна триватиме роками: Німеччина почала готуватися до затяжних бойових дій в Україні

Битиме, куди захоче: важлива заява Блінкена про застосування Україною далекобійних ракет ATACMS