RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

ЗСУ продовжують наступати на кількох напрямках, за добу – 35 зіткнень з ворогом: ранкове зведення Генштабу

На п’ятсот сімдесят другу добу широкомасштабної збройної агресії РФ проти України ЗСУ продовжують наступ на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. За добу - понад 35 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Читайте також: Росія атакувала Україну ракетами, на Хмельниччині – вибухи: всі подробиці

Повідомляється, що минулої доби ворог завдав чергового удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними БПЛА типу “Shahed-136/131”. В результаті роботи підрозділами протиповітряної оборони знищено 6 крилатих ракет та 6 "шахедів". Російські окупанти також завдали масованого ракетно-авіаційного удару із застосуванням крилатих ракет та ударних БпЛА по цивільній інфраструктурі Одещини.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку.

Протягом минулої доби відбулося понад 35 бойових зіткнень. Ворог завдав 15 ракетних та понад 70 авіаційних ударів, здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 80 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону. Проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі Білої Гори Донецької області. Противник безуспішно намагався прорвати оборону українських військ в районі Андріївки Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії в районі Кліщіївки Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області. Впродовж минулої доби ворог здійснив 10 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Водночас, на Авдіївському та Шахтарському напрямках Сили оборони утримують ініціативу, тиснуть на ворога, проводять штурмові дії та відвойовують територію.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій.

На Херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та наносять успішне ураження по тилах противника.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ уражено 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 2 зенітно-ракетних комплекси, 11 артилерійських засобів, 3 склади боєприпасів та станція РЕБ противника.

Нагадаємо, ЗСУ остаточно звільнили від російської окупації село Кліщіївка Донецької області, розташоване за сім кілометрів від Бахмута.

Вас також може зацікавити:

Сили оборони звільнили Кліщіївку і мали успіх біля Красногорівки: звіт ISW і свіжі карти боїв

Ще пів тисячі чорних пакетів: Генштаб оновив дані про втрати РФ

Чеченський опозиціонер повідомив про смерть Кадирова, той виклав відео з прогулянки