RU  UA

Хто може його замінити - невідомо: чеченський опозиціонер про отруєння і майбутнє Кадирова

Лідер Чечні Рамзан Кадиров був наступним у черзі після ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Проте президент РФ Володимир Путін не планував прибирати його, оскільки це могло б спровокувати заколот у республіці.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів керівник чеченського руху "Єдина сила" Джамбулат Сулейманов.

Читайте також: Кадиров таки все? У Москві біля ЦКЛ дуже дивна обстановка, фото

Він припускає, що швидше за все, це було не отруєння. Як варіант - Кадирова могли отруїти без відома Путіна представники спецслужб, які давно хотіли його позбутися.

При цьому в разі смерті керівника Чечні його армія навряд чи так само добре підкорялася б Путіну. Також немає кандидатури подібної до Кадирова у випадку його ліквідації.

"Ким замінити Кадирова - зараз не зрозуміло. В його оточенні нема людини, яка могла б його замінити. Найбільш логічним буде призначення в Чечню губернатора з Росії. Проте це може викликати заворушення в Чечні. В цьому випадку призначать когось з оточення Кадирова. Путін не може допустити нового місця напруги, яке відтягне на себе великі російські сили", - пояснив опозиціонер.

За його словами, заворушення сьогодні малоймовірні, оскільки народ дуже заляканий. Проте події можуть розвернутися дуже швидко і є ймовірність того, що може виникнути рух спротиву.

"Положення Кадирова більш хитке, ніж у Пригожина. Кадиров не сприймається російським суспільством. Тому його армія не тягне жодних ризиків для російської влади. Її пробували, як військові підрозділи, але вони виявилися неефективними і зазнали поразки. Моральний стан цих підрозділів дуже слабкий. Вони годяться тільки для придушення власного народу", - додав Джамбулат Сулейманов.

Раніше ми писали, що за словами експертів, наслідки можливої смерті глави Чечні Рамзана Кадирова стануть руйнівними для РФ і можуть спровокувати силове протистояння між кримінальними кланами та російськими силовиками.

  • Вас також може зацікавити:

Другий фронт: як вплине історія з Кадировим на Росію

Кадиров зробив несподівану заяву про незалежність Чечні та війну з Росією

Знаходиться в комі? У ГУР розповіли про критичний стан здоров'я Кадирова