RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Другий фронт: як вплине історія з Кадировим на Росію

Клан Кадирова в Чечні може бути демілітаризований

Клан Кадирова в Чечні може бути демілітаризований Кадиров дуже сплутав карти Кремлю Фото: з відкритих джерел

Вже кілька днів навколо очільника Чечні Рамзана Кадирова ходять чутки - помер чи ні. Спершу чеченський опозиціонер повідомив про смерть Кадирова, потім на одній зі сторінок чеченського вождя було опубліковане відео з його прогулянки під дощем. Вже пізніше з'явилося повідомлення, що Кадиров перебуває у дуже важкому стані в одній з кремлівських лікарень. Історія дуже схожа на події з Жириновським, смерть якого "відтягували" протягом кількох днів чи навіть тижнів. Що ж означатиме для путіна кончина Рамзана Кадирова, як це вплине на Чечню та загальну ситуацію в рф, і хто може стати наступним головою Чеченської республіки - в етері Апостроф ТV розповів директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський.

Щодо опублікованого відео начебто з прогулянки, то на ньому Кадиров виглядає дуже нездорово. І в публікаціях. і в ЗМІ була інформація, що начебто його оперували в Об'єднаних Арабських Еміратах, імпланти внутрішніх органів не прижилися і організм їх відштовхує. Відповідно йому стало зле і він зараз в поганому стані. Але було вже декілька разів, що Кадиров зникав. І як зазначають медичні експерти, його організм почав затримувати рідину, він набрав вагу і, швидше за все, в нього не працюють нирки.

Читайте: Чечня без Кадирова стане проблемою для режиму Путіна: прогноз ISW

Удар для Путіна

Для російського режиму важливо тримати в секреті стан здоров'я Кадирова. Бо навіть там, де він контролює ситуацію в Чечні, - там декілька тейпів (кланів), тож ситуація може запалати. Зараз важко сказати хто буде його наступником. Це має хтось бути з його сім'ї. Але такої сильної особистості немає, тому що він завжди боявся конкуренції і всіх людей, які наближалися за рівнем медійності до нього, він одразу відсував подалі.

Для режиму Путіна в цілому це буде удар, тому що ми розуміємо, як зараз у російському медійному полі не вистачає Жириновського, який робив різні провокаційні заяви. На початку російського повномасштабного такі заяви робив саме Кадиров: ображав українських політиків і державних діячів - що він тільки не робив. Тому його дуже потужно використовували саме медійно. І якщо він зараз помре, то для режима путіна буде декілька проблем. Перша, - хто буде тоді контролювати режим в Чечні. Друга, - кого використовувати в медійному полі. І, третя, - Кадиров - це васал путіна і якщо буде загострення ситуації в середині росії, то у путіна фактично мінус один його захисник.

Читайте: Кадиров таки все? У Москві біля ЦКЛ дуже дивна обстановка, фото

Вчора з'явилася інформація про перебування Кадирова в одній з московських урядових клінік, до якої з'їжджалися представники Чечні на елітних авто. Це може бути пов'язано з тим, що операція, яку робили раніше в Арабських Еміратах, виявилася невдалою. І можливо Кадиров сам не задоволений медициною в ОАЕ і забажав, щоб вже російські лікарі виправляли ситуацію з його здоров'ям. Повторюся, на опублікованому відео він виглядає дуже зле і навіть не зрозуміло, що він говорить.

Мета публікації такого відео - заспокоїти ситуацію. Слід згадати історію з поплічником Рамзана Адамом Делімхановим. Тоді навіть монтували відео наче Делімханов звітує Кадирову щодо війни та ситуації на окупованих територіях. Коли це вже було. А ми й досі Делімханова ніде не бачили - де він, що з ним, і медійно він зник. Тепер аналогічна ситуація з сами Кадировим. Давайте згадаємо ситуацію з Жириновським, коли він помер. Так само путінський режим тримав ситуацію в таємниці і не давали в ЗМІ інформацію, що він помер. Відтягують ситуацію, щоб спрогнозувати, які будуть наслідки і щось намагаються вирішити в медійному плані.

Що буде в Чечні

По ситуації в самій Чечні. Буде війна кланів. Вирішувати буде Кремль. Слід нагадати, що Кадиров обіймав цю посади виключно через зв'язки свого батька з путіним. І тепер хто буде новим очільником республіки, також вирішуватиме Кремль. Делімханов є членом родини Кадирова і в нього чи не найбільше шансів, скажімо так, зайти на тимчасове керування Чечнею. Згадаймо Пригожина. Після його загибелі ПВК “Вагнер” почали розривати на шматки різні силові структури рф і одразу ж демілітаризували саму ПВК. І тут є така можливість, що клан Кадирова демілітаризують, бо Кремль повинен бути впевнений, що вся та зброя та військові підрозділи ніяк не повернуть проти них! Багато хто з кланів хотів б опинитися на місці очільника Чечні. І буде боротьба за владу в Чечні - це стовідсотково. Можливі внутрішньокланові зіткнення. Ці люди можуть почати воювати однин з одним за владу. Там багато є кому. Кремлю, можливо, доведеться відправити туди війська.

Читайте: Кавказький бунт: чомусь дагестанці відмовляються воювати в Україні

Була ситуація, коли Кадиров записав відео, де говорив, що хоче залишити пост Чечні. Тоді ходили чутки, що він може стати першим заступником очільника росгвардії. Мабуть в Кремлі вже тоді знали про хворобу Рамзана і готувалися. Але не склалося. По-перше, завадила і складна ситуація у війні з Україною. По-друге, заколот Пригожина. По-третє, мабуть злякалися, що сам Кадиров може вийти з-під контролю і вчинити заколот.

Для України те, що відбувається з очільником Чечні - це дуже добре. Бо він, безперечно, ворог України, ворог чеченського народу, у цієї людини руки по лікті в крові - і ця ситуація з ним можливо відкриє другий, внутрішній фронт для Кремля, але вже в середині російської федерації.

Читайте: Крим та Донбас повернуться через чотири роки - учасниця секретного "Батальйону 14"

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію