RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Сили оборони тиснуть ворога на двох напрямках: вечірнє зведення Генштабу

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив оперативну обстановку на сході та півдні України. Ситуація залишається складною й протягом доби на фронті відбулось 20 бойових зіткнень.

Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Читайте також: Це їхній наступний рубіж оборони: офіцер ЗСУ про важливість траси Горлівка – Бахмут для окупантів

"Противник і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах, внаслідок чого, на жаль, є постраждалі серед цивільного населення", - йдеться у зведенні Генштабу.

Так, уночі 21 вересня РФ завдала масованого ракетного удару по об'єктах енергетичної, промислової та цивільної інфраструктури 44 крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55 та шести зенітними керованими ракетами С-300. ЗСУ знищили 38 крилатих ракет. Загалом противник завдав 52 ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах. У результаті є загиблі та поранені серед цивільного населення. Є руйнування та пошкодження.

Волинський та Поліський напрямки: без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки: противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, обстрілює н. п. з території РФ. Завдав авіаудару в районі Дігтярного на Сумщині. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали понад 20 н. п., серед них Чернацьке Чернігівської області; Стара Гута, Заріччя, Кучерівка, Шалигине, Юнаківка Сумської області та Графське, Гатище, Вовчанськ, Вовчанські Хутори на Харківщині.

Куп’янський напрямок: завдали авіаударів в районах н. п. Берестового, Копанки та Шийківки Харківської області. Обстрілів зазнали райони понад 10 н. п., зокрема, Дворічної, Синьківки, Іванівки, Кислівки, Куп’янську-Вузлового, Ківшарівки на Харківщині.

Лиманський напрямок: авіаударів зазнали райони н. п. Невське Луганської області та Діброва Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 н. п., серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне, Берестове, Роздолівка на Донеччині.

Бахмутський напрямок: ЗСУ успішно відбили атаки противника в районі північно-східніше Григорівки на Донеччині. Росіяни намагалися відновити втрачене положення в районі Андріївки на Донеччині, але успіху не мали. Завдали авіаударів в районах н. п. Андріївка, Міньківка, Кліщіївки та Північне Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 20 н. п., зокрема Часів Яр, Кліщіївка, Ступочки, Біла Гора на Донеччині.

Авдіївський напрямок: росіяни завдали авіаудару в районі Архангельського на Донеччині. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 н. п., серед яких Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське на Донеччині.

Мар’їнський напрямок: протягом доби ЗСУ успішно відбили вісім атак ворога в районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. Противник завдав авіаудару в районі Єлизаветівки Донецької області. Під вогнем окупантів перебувало близько 10 н. п., серед них Мар’їнка, Георгіївка, Максимільянівка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

Шахтарський напрямок: українські військові успішно відбили атаку противника в районі Микільського Донецької області. Ворог завдав авіаударів в районах н. п. Вугледар, Урожайне та Старомайорське на Донеччині. Артобстрілів зазнали близько 10 н. п., серед яких Водяне, Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка, Золота Нива, Велика Новосілка на Донеччині.

Запорізький напрямок: ЗСУ успішно відбили атаку ворога в районі Роботиного Запорізької області. Противник завдав авіаударів в районах н. п. Білогір’я, Мала Токмачка, Роботине Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 н. п., зокрема, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Степове, П’ятихатки на Запоріжжі.

Херсонський напрямок: противник завдав авіаударів в районах н. п. Львове, Тягинка Херсонської області. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 н. п., серед них Берислав, Миколаївка, Херсон Херсонської області, а також Солончаки, Очаків на Миколаївщині.

"ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по пункту управління та 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ уражено пункт управління, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 9 артзасобів та 2 станції РЕБ противника", - кажуть у Генштабі.

Нагадаємо, за минулу добу ЗСУ знищили 490 окупантів, 41 артсистему, 29 БПЛА та 15 броньованих машин ворога.

Вас також може зацікавити:

Під Києвом ракета влучила в завод Pepsi: фото

Перша в сезоні атака на енергетику: всі подробиці удару по Києву 21 вересня - відео

В Криму вночі було дуже гучно: фото, відео і всі подробиці про масштабну атаку