RU  UA

Це їхній наступний рубіж оборони: офіцер ЗСУ про важливість траси Горлівка – Бахмут для окупантів

Українські військові пояснили важливість дороги, яка поєднує Бахмут і Горлівку Донецької області, для російських окупантів.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив керівник пресслужби 26 артилерійської бригади Олег Калашніков.

Читайте також: Вони не знають, де буде головний удар: генерал про перекидання військ окупантів на півдні України

За його словами, українські сили мають значні успіхи на південь від Бахмута. Збройні сили України змусили противника відступити з населених пунктів Кліщіївка та Андріївка. Зараз окупанти відійшли до залізниці, а в деяких місцях навіть відійшли за нею, яка веде безпосередньо на Бахмут. Тобто у росіян на сьогодні залізничне полотно – є оборонним рубежем.

Карта DeepState

При цьому російські окупанти упродовж доволі довгого часу ще з липня почали розуміти, що наступним їхнім оборонним рубежем буде траса Горлівка-Бахмут, яка проходить паралельно залізниці на схід. Там росіяни ще раніше почали споруджувати подекуди інженерні оборонні споруди.

"Наступним кордоном буде ця траса. Ми можемо сказати, що ворог починає мінувати цю територію аж до траси. Але бої точаться, окупанти намагаються повернути втрачені позиції, намагаються контратакувати. При цьому контратаки ведуться на різних напрямках. Однак успіхів вони не дають", - наголосив Олег Калашніков.

Google-карта

Нагадаємо, за даними Генштабу, на Бахмутському напрямі Сили оборони успішно відбили низку атак противника в районі Кліщіївки Донецької області.

  • Вас також може зацікавити:

Російська оборона в Бахмуті під загрозою: експерт про наслідки звільнення Андріївки

У росіян з'явилось багато дронів: що зараз відбувається в районі Бахмута

Бахмут вже скоро може опинитися в напівоточенні: що потрібно Силам оборони