RU  UA

"Бавовна" вплинула на їхні настрої: що далі чекає на мешканців Криму

Жителі Криму мають залишити територію до початку воєнних дій. Якщо цього не зробити, росіяни будуть використовувати цивільні колони як прикриття для своїх військ.

Про те, до чого готуватися кримчанам, розповів в ефірі Апостроф TV заступник постійного представника президента України в АР Крим Денис Чистіков.

Читайте також: Окупанти, у вас пропущені: що відомо про нову потужну "бавовну" в Криму 25 вересня

За його словами, окупаційна влада знову заявила про чотири збитих безпілотники. Вдала "бавовна" позитивно вплинула на настрої мешканців Криму.

"Збільшилася кількість української символіки. В останні дні вони коментують кожен спалах чи дим на території Криму, навіть якщо він має побутове походження. Населення активніше обговорюють повернення української влади", - зазначив він.

Сьогодні двічі сталися вибухи у будівлі штабу ЧФ. Вони були керовані і це свідчить про те, що будівля відновленню не підлягає.

При цьому окупаційна адміністрація неорганізована. Навіть в школах учителі не знали, що робити під час вибухів. Тільки зараз окупанти почали впроваджувати повітряні тривоги. Її можуть оголошувати сиренами, через телеграм-канал губернатора чи по радіо-ТВ.

Кораблі ЧФ поступово передислокуються з Севастополя. Також втрачена ремонтна база. На вході в бухту встановлюються додаткові загородження, проте їхня ефективність викликає питання. Військові активно використовують цивільні об’єкти, щоб прикриватися цивільним населенням. Українські військові наносять свої удари точно, без постраждалих. Проте ЗСУ закликає цивільних не знаходитися поруч з військовими об’єктами.

Оскільки більшість ППО перекинуто на захист Москви, це викликає занепокоєння окупаційної адміністрації.

"У них не готові сховища. Тому ми звертаємося до мешканців Криму, щоб вони з’ясували, чи є поблизу них бомбосховища. Мешканці Криму мають залишити територію до початку воєнних дій, оскільки після їх початку росіяни будуть використовувати цивільні колони, як прикриття для своїх військ. Тим, хто залишається, важливо підготувати запаси їжі і води, документи, бажано українські, або їхні копії. Також треба попіклуватися про своїх домашніх тварин", - зауважив посадовець.

Водночас на Кримському мосту вже спостерігаються невеликі черги в бік РФ.

Тим часом рух спротиву вже працює і в Краснодарському краї, пошкоджуючи залізничне обладнання поруч з мостом, додав Денис Чистіков.

Нагадаємо, за словами політологів, українських безпілотників бояться не тільки в Росії, але й в окупованій Абхазії.

  • Вас також може зацікавити:

На окупованій Луганщині "бавовна": в Сорокиному вибухає склад з боєприпасами, фото і відео

Під удар потрапив одеський морвокзал: наслідки атаки російських терористів, фото і відео

Росіяни намагалися відбити Кліщіївку, Сили оборони наступають на Запоріжжі: ранкове зведення Генштабу