RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Під удар потрапив одеський морвокзал: наслідки атаки російських терористів, фото і відео

У ніч проти 25 вересня російські окупанти вчергове атакували Одесу "шахедами" та ракетами - вони поцілили в недіючий готель на Морському вокзалі, що був яскравою і знаковою пам'яткою для місцевих та туристів.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Одеські області на Facebook-сторінці.

На опублікованих у мережі фото можна побачити зруйновану багатоповерхову будівлю - обгорілу, з вибитими вікнами та пошкодженим фасадом. Нижні поверхи постраждали ще більше, пошкоджено стелю, на землі залишки будматеріалів.

Читайте також: Росіяни намагалися відбити Кліщіївку, Сили оборони наступають на Запоріжжі: ранкове зведення Генштабу

Нагадаємо, згідно з інформацією пресслужби Сил оборони півдня України, вночі противник направив на Одещину 19 ударних дронів типу Shahed-136/131 та 2 надзвукові ракети "Онікс". Окрім цього, ворог застосовував 12 "Калібрів" зі складними траєкторіями руху різними областями.

"Для атаки з моря додатково до надводного ракетноносія був залучений підводний човен з новоросійської бухти. 19 "шахедів" та 11 "Калібрів" збито силами та засобами протиповітряної оборони. По 1 "Калібру" над Миколаївщиною і Кіровоградщиною, переважна ж більшість - в небі над Одещиною", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок атаки відбулося влучання в об'єкти припортової інфраструктури, через що істотних пошкоджень отримав морський вокзал в Одесі, який уже кілька років не функціонує, на території спалахнула пожежа. Пожежники оперативно ліквідували її. Також "Оніксами" зруйновано зерносховища.

Раніше ми писали, що Курськ атакували БПЛА.

  • Вас може зацікавити:

"Є історичне рішення": Зеленський натякає на нове озброєння, відео

США не урізатимуть допомогу Україні: що буде з 300 млн доларів

ЗСУ відбили атаки ворога під Бахмутом і Мар'їнкою: зведення Генштабу