RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Росіяни намагалися відбити Кліщіївку, Сили оборони наступають на Запоріжжі: ранкове зведення Генштабу

Минулої доби російські окупанти намагалися відбити позиції в районі Кліщіївки, але безуспішно. Своєю чергою, Сили оборони України продовжують наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Нарешті визнали втрати? У Росії замовили 230 тисяч посвідчень для сімей загиблих

"Сьогодні вночі Росія в черговий раз атакувала Україну ракетами та дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. В Одеській області під ударом була припортова інфраструктура. Минулої доби сталося понад 32 бойових зіткнення. Ворог завдав 1 ракетного та 56 авіаційних ударів, зробив 8 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і цивільних об'єктах", - йдеться у повідомленні.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

Під авіаційні удари потрапили: Степове Сумської області; Чернещина Харківської області; Новоєгорівка, Невське Луганської області; Спірне, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк, Авдіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Золота Нива, Урожайне, Старомайорське та Зелене Поле Донецької області; Вербове, Мала Токмачка, Роботине та Новоданилівка Запорізької області; Берислав, Одрадокам'янка, Миколаївка, Бургунка, Ольга Херсонської області та місто Херсон. Під артилерійським вогнем опинилися понад 70 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському та Лиманському напрямках противник наступальних дій не робив.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах на схід від Богданівки та на південний схід від Білої Гори Донецької області. Противник намагався відновити втрачене становище у районі Кліщіївки, але успіху не мав.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямі сили оборони успішно тримають оборону на зайнятих рубежах, відбили атаки противника в районі Авдіївки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки Донецької області, де за минулу добу зробив 14 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій.

На Шахтарському напрямі наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах.

На Мелітопольському напрямі сили оборони продовжують наступальну операцію. Наші захисники успішно відбили атаки противника в районі населеного пункту Роботиного Запорізької області та продовжують закріплюватися на зайнятих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та завдають успішної поразки по тилах противника.

"Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 зенітно-ракетних комплексах, 4 артилерійських засобах та 1 складу боєприпасів противника", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ЗСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

Вас також може зацікавити:

"Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео