RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Такого не було з 1904 року: Росія втратила командувача флотом вперше за понад 100 років

Загибель командувача Чорноморським флотом РФвіце-адмірала Віктора Соколова під час удару по штабу флоту стала першою втратою російського морського начальника під час бойових дій з 1904 року.

Про це пише Defense Express.

Читайте також: Без адмірала і штабу: на що перетворюється чорноморський флот РФ

Ліквідація Соколова у Севастополі 22 вересня - перший випадок з часів Русько-Японської війни (1904-1905 рр) та другий випадок загалом в історії російських військово-морських сил, коли командувач флоту загинув під час бойових дій.

Віце-адмірал Степан Макаров загинув у 1904 році на борту броненосця "Петропавловск", який підірвався на міні: він повів загін кораблів через мінне поле про існування якого знав. Командувач Другої тихоокеанської ескадри Зіновій Рожественський хоч і отримав поранення, але не помер.

Раніше, у 1855 році, загинув адмірал Павел Нахімов, якого на той момент призначили командиром Севастопольського порту та тимчасовим військовим губернатором міста. До цього він був командувачем Чорноморської ескадри. На той час оборона Севастополя завершилась затопленням кораблів у бухті Севастополя та здачею міста.

"Але існує ще одна історична паралель, яка до того ж значно ближча. Під час Кримської війни 5 жовтня 1854 союзні війська здійснили перше бомбардування Севастополя в результаті якого загинув один з керівників оборони міста, начальник штабу флоту Владімир Корнилов", - зазначає видання.

Раніше ми публікували нові дані про кількість ліквідованих під час удару по штабу ЧФ РФ.

Вас також може зацікавити:

В Севастополі після "бавовни" піднявся стовп диму: окупанти скаржаться на ATACMS, фото

Жовто-синя тінь над Кримом: росіяни страшенно налякані та збираються тікати

Відчуйте різницю: з'явилися фото штабу ЧФ у Севастополі до та після "бавовни"