RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Росіяни наступають біля Бахмута і Авдіївки, ЗСУ – на Запоріжжі і в дельті Дніпра: карти боїв від ISW

Російські військові продовжують спроби наступу в районі Бахмута та Авдіївки. ЗСУ ведуть наступ в районі західного кордону Донецької та Запорізької областей і продовжують бойові дії на островах у Дніпрі.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія запустила "шахеди" по Одещині: є прильот, згоріли десятки вантажівок, фото

Відповідно до оновлених даних, російські війська продовжили наземні атаки поблизу Бахмута, але не зробили жодного підтвердженого просування. Окрім того, аналітики не отримали візуального підтвердження того, що російські війська захопили Оріхово-Василівку.

ЗСУ 25 вересня продовжили и наступальні операції на межі Донецької та Запорізької областей, а також на північ від Вербового в західній частині регіону. Паралельно ЗСУ не припиняють виснажувати російські сили, проводячи рейди на островах у дельті Дніпра.

Напередодні в Генштабі України повідомили, що Сили оборони продовжували наступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямку, завдаючи втрат російській живій силі й техніці.

Деякі російські джерела стверджували, що ЗСУ таки досягли півночі Вербового (18 км на південний схід від Оріхова), але окупанти начебто "відкинули їх на вихідні позиції".

Міноборони РФ повідомляло, нібито ЗСУ "безуспішно" атакували поблизу Вербового, Новопокровки, Роботиного та Новопрокопівки. Самі ж окупанти того дня теж вдавалися до наступів на заході Запоріжжя. Паралельно один російський блогер стверджував, що на кордоні Запорізької та Донецької областей українські піхотні групи "безуспішно атакували" на схід від Урожайного і провели розвідку біля Приютного.

Російське джерело 24 вересня заявило, що підрозділи 108-го полку (7-ма дивізія) діють проти "вищих" українських сил на Запорізькому напрямку без жодної ротації та підкріплення.

Пропагандисти також поскаржилися, що 25 вересня ЗСУ вели активні бойові дії на островах у дельті Дніпрі та намагалися висадитися на лівому (східному) березі річки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Збройним силам України вдалося витіснити російських загарбників із Кліщіївки на Бахмутському напрямку та зайти до сусідньої Андріївки.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ знекровлюють ворога вздовж всього фронту: зведення Генштабу

Йде боротьба за трасу Бахмут - Горлівка: експерт оцінив розклад сил на полі бою

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП