RU  UA

Йде боротьба за трасу Бахмут - Горлівка: експерт оцінив розклад сил на полі бою

Російські окупанти поки що контролюють трасу 0513 Бахмут-Горлівка, але саме ця логістична артерія може стати для них не стільки "лінією оборони", скільки "опорною лінією". Якщо Сили оборони переріжуть її фізично, то можна буде казати, що росіяни повністю втрачають південний сектор від Бахмута.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Читайте: Бахмут вже скоро може опинитися в напівоточенні: що потрібно Силам оборони

Хоча там є південно-східний сектор з "непростим" селом Зайцеве, яке, як і Кліщіївку, звільняти буде складно, але фізичне перерізання трасидозволить говорити про звільнення цієї ділянки та охоплення Бахмута з півдня, зазначив експерт.

Наразі дорога знаходиться під вогневим впливом Сил оборони, а просування розпочнеться після того, як будуть знекровлені основні ресурси росіян, якими вони намагаються через залізницю контратакувати Андріївку та Кліщіївку.

"На жаль, на півночі через досить тісне розміщення сіл, а також наявності там відповідної логістики, просування Сил оборони ускладнюється. У росіян поки що достатньо ресурсу для ведення тут оборонних дій. Але, тим не менш, Сили оборони продовжують на півночі тиснути в напрямку, наприклад, Соледару", - зазначив Олександр Коваленко.

Він уточнив, що ще рано говорити про просування ЗСУ на цьому напрямку, але тиск там відчувається достатньо потужний. "Й у зв’язку з тим, що росіяни змушені перетягати частково свої підрозділи з півночі на південь, щоб врятувати ситуацію біля 0513, то я не виключаю, що через деякий час їм просто не буде вистачати ресурсу, щоб стримувати наш тиск в північному секторі", - резюмував військово-політичний оглядач.

Нагадаємо, раніше українські військові пояснили важливість дороги, яка поєднує Бахмут і Горлівку, для російських окупантів.

  • Вас може зацікавити:

Російська оборона в Бахмуті під загрозою: експерт про наслідки звільнення Андріївки

У росіян з'явилось багато дронів: що зараз відбувається в районі Бахмута

ЗСУ витіснили росіян із Кліщіївки та зайшли до Андріївки: відео та карта