RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Українцям "вріжуть" субсидії з 1 жовтня: оформити зможуть лише одиниці

З 1 жовтня призначається житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг на опалювальний сезон. Проте субсидію можуть не призначити через низку причин.

Роз'яснення дав Пенсійний фонд.

Читайте також: Які документи мають бути в пенсіонерів для оформлення субсидії: список

Субсидію можуть не призначити, зокрема, через борги з оплати ЖКП понад три місяці на суму більше ніж 680 гривень. Також у випадку заниження розміру власних доходів та прибутків інших членів родини субсидіанта; у разі придбання товарів на суму понад 50 тис. гривень.

Якщо заявник змінив місце проживання, то державну допомогу на оплату ЖКП не можна отримувати і за місцем проживання, і за місцем реєстрації субсидіанта. Якщо людина отримала субсидію за місцем реєстрації і переїхала, за фактичним місцем проживання субсидія не нараховується.

В ПФУ зазначають, що на опалювальний період 2023-2024 розрахунок житлової субсидії буде проведено в автоматичному режимі для всіх, кому призначено житлову субсидію на неопалювальний період 2023 року, та тим, у кого розмір субсидії склав 0,00 гривні.

Під час розрахунку житлової субсидії з жовтня 2023 року враховуються доходи членів домогосподарства за I та II квартали 2023 року.

В той же час існують соціальні норми для призначення субсидії.

постачання електроенергії в будинках з газовими плитами за наявності централізованого постачання гарячої води - 70 кВт/г на місяць на сім'ю з однієї особи та додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім'ї, але не більш як 190 кВт/г на місяць.

Постачання електроенергії в будинках з електроплитами за наявності централізованого постачання гарячої води - 110 кВт/г на місяць на сім'ю з однієї особи й додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім'ї на будинок, але не більш як 230 кВт/г на місяць.

постачання електроенергії в будинках без електроплит за наявності централізованого постачання холодної води та за відсутності централізованого постачання гарячої води та газових водонагрівальних приладів - 100 кВт/г на місяць на сім'ю з однієї особи та додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім'ї на будинок, але не більш як 220 кВт/г на місяць.

послуга з постачання електричної енергії у селах і селищах міського типу для громадян, яким держава забезпечує безоплатне освітлення житла - 30 кВт/г на місяць на одну особу.

Житлова субсидія буде призначена з початку опалювального сезону, якщо впродовж двох місяців від його початку (жовтень) подати відповідні документи. Якщо заява буде подана пізніше, ніж за два місяці після початку опалювального сезону, то субсидія буде призначена з місяця звернення.

Раніше ми розповідали про те, що у жовтні 2023 року в Україні тарифи на електроенергію залишаться на тому ж рівні, що були у вересні.

Вас також може зацікавити:

Платіжки стануть меншими: з 1 жовтня українців чекають нові ціни на доставку газу

Процедуру оформлення субсидій хочуть спростити: подробиці нововведення

Що буде з пільгами на комуналку після підвищення тарифів: українцям дали пояснення