RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Процедуру оформлення субсидій хочуть спростити: подробиці нововведення

В Україні хочуть спростити процедуру оформлення житлових субсидій – дані про кожного побутового споживача комунальних послуг можуть почати публікувати на сайті Пенсійного фонду України, що прискорить процес отримання допомоги.

Про це повідомляється на сайті Національної комісії, яка регулює ринок електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКП).

Зазначається, що оприлюднення актуалізованої інформації щодо кожного побутового споживача може спростити подальшу автоматичну обробку та перевірку даних, необхідних для призначення субсидії.

Дані про споживачів електроенергії, послуг водопостачання та водовідведення, а також природного газу публікуватимуться на порталі Пенсійного фонду.

"Рішенням НКРЕКУ рекомендовано ліцензіатам розміщувати через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсій України актуалізовану інформацію про кожного побутового споживача комунальних послуг для подальшої автоматичної обробки та аналізу", - йдеться у рішенні.

Читайте також: Перерахунок субсидій у травні: кому потрібно повторно подавати заявку

Як пояснили у НКРЕКУ, цей механізм максимально спростить процедуру звернення та прискорить ухвалення рішення про надання субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

"Завдяки цьому споживачеві не потрібно буде витрачати час на пошук тієї чи іншої інформації, заповнювати бланки, стояти в чергах, а потім довгий час чекати на рішення", — додали там.

Раніше "Апостроф" розповідав, чи можуть призначити субсидію за наявності авто.

  • Вас може зацікавити:

В Україні можуть переглянути тарифи на світло: що вирішують у Кабміні

Як заощадити на комуналці в Україні: корисні поради

Одна помилка у декларації позбавить вас субсидії: на що важливо звернути увагу