RU  UA

Українці вже приготувалися: американський експерт дав прогноз щодо зимових атак РФ

Російські окупанти взимку 2022-2023 років обстрілювали критичну інфраструктуру України, але досягти своєї мети - загнати країну в хаос - не зуміли.

Про те, як українці підготувалися до ударів по енергетиці, а також про те, чи будуть нові атаки, в ефірі "Апостроф TV" розповів американський військовий експерт Давид Лонг.

Він зазначив, що окупанти досить рідко застосовують ракети "Онікс", які українські ППО поки що не в змозі збивати.

Читайте також: "Шахед" вже не "мопед": як ворог покращує свої безпілотники для ударів по Україні

"Кожному удару передує аналіз. Вартість і необхідність. Так, вони можуть застосовувати "Онікси" для ударів по енергетичній інфраструктурі, але який стратегічний толк від цього?", - запитує Лонг.

Він додав, що торік ці ракети застосовувалися для ударів по цивільним цілям та застосовувалися безглуздо.

"Ми бачили, що ці ресурси були застосовані безглуздо - для бомбардування цивільних цілей. Тепер варто чекати і дивитися - чи росіяни діятимуть розумно, чи так, як вони діють зазвичай", - заявив Лонг.

Також він зазначив, що російські удари по українській енергетичній інфраструктурі – це виключно акти терору: окупанти думали, що зможуть змусити у такий спосіб зламати волю українців до спротиву, шантажувати їх.

" Чому вони вважають так досі - мені зовсім незрозуміло. Адже український народ рік і сім місяців показує, як він готовий захищатися і робити для цього все, що необхідно", - наголосив Лонг.

Він зазначив, що нові удари росіян по цивільній інфраструктурі будуть, безумовно, менш успішними, ніж минулого року. По-перше, через системи ППО, а по-друге, через те, що українці точно знають, що будуть завдаватися удари. Також українці підготовлені до якнайшвидшого відновлення об'єктів, по яких завдаватимуться удари.

Раніше ми повідомляли про те, чому росіяни панічно бояться українських безпілотників.

  • Вас може зацікавити:

Україна та ЄС підписали надважливу угоду в електроенергетиці: що вона принесе

Відключати взимку будуть скрізь: українців попередили про можливість 10-годинних блекаутів

Росія вперше за півроку вдарила по енергосистемі України: озвучено наслідки