RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

ЗСУ продовжують бити ворога на півдні і сході: зведення Генштабу

Станом на 30 вересня, 584-й день повномасштабного російського вторгнення, Сили оборони успішно відбили атаки російських окупантів на трьох напрямках: Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Росія влаштувала нічну атаку дронів, на Вінниччині є влучання: подробиці

Протягом 30 вересня відбулось 24 бойових зіткнень. Ситуація на сході та півдні України залишається складною.

"Загалом ворог завдав 8 ракетних та 71 авіаційний ударів, здійснив 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - зазначається у повідомленні.

Крім того, Росія атакувала Україну 40 іранськими ударними дронами типу “Shahed-136/131” з півдня. ППО знищили 30 "шахедів" в районі Одеської, Миколаївської та Вінницької областей. У результаті ударів по Україні є загиблі та поранені цивільні громадяни, а також пошкоджено інфраструктуру.

Обстріли зі сторони ЗС РФ

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, обстрілюють населені пункти з Росії та нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону, а також завдали авіаційного удару поблизу Галаганівки Чернігівщини. Артилерійських та мінометних обстрілів загарбників зазнали понад 25 населених пунктів, зокрема:

  • Вильчики Чернігівщини;
  • Прогрес, Микитівка, Яструбщина, Кіндратівка, Миропілля, Попівка, Олександрівка Сумщини;
  • Леміщине Харківщини.

На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Новоселівського Луганщини. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Берестове Харківщини.

На Лиманському напрямку від російських авіаційних ударів постраждали такі населені пункти:

  • Невське, Новолюбівка, Білогорівка Луганської області;
  • Терни, Спірне, Веселе Донецької області.
  • З артилерії та мінометів окупанти обстріляли Невське, Білогорівку Луганщини та Спірне, Роздолівку, Діброву Донеччини.

На Бахмутському напрямку загарбники нарощують щільність мінно-вибухових загороджень. Вони також безуспішно намагався відновити втрачене положення біля Кліщіївки Донеччини та завдали авіаційних ударів в районі Кліщіївки, Андріївки, Нью-Йорка Донеччини. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, серед яких: Маркове, Часів Яр, Іванівське, Біла Гора, Нью-Йорк Донеччини.

На Авдіївському напрямку ЗС РФ завдали авіаційного удару неподалік Авдіївки. Артилерійських та мінометних ворожих обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Новокалинове, Новобахмутівка, Тоненьке, Карлівка, Первомайське, Невельське Донеччини.

На Мар’їнському напрямку ворог завдав авіаційних ударів біля Мар'їнки та Новомихайлівки Донеччини. Під артилерійським та мінометним вогнем противника перебували населені пункти Олександропіль, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Катеринівка, Єлизаветівка Донеччини.

На Шахтарському напрямку окупанти не вели штурму, але завдали авіаційних ударів поблизу Пречистівки, Урожайного, Старомайорського Донеччини. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне Донеччини.

На Запорізькому напрямку російська армія завдала авіаційних ударів в районах Новоданилівки та Роботиного на Запоріжжі. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, у тому числі Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Кам'янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційного удару біля Миколаївки Херсонщини, а також артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, зокрема Золота Балка, Саблуківка, Зміївка, Одрадокам'янка, Антонівка, Станіслав Херсонщини та Херсон.

ЗСУ

ЗСУ успішно відбили атаки російських бойовиків біля Новоселівки, східніше Степового та Авдіївки Донеччини на Авдіївському напрямку, а також успішно відбили дев'ять атак в районі Мар’їнки Донеччини та в районі Новодарівки Запорізької області.

Сили оборони продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, виснажувати окупантів вздовж всієї лінії фронту та завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці.

Українська авіація 30 вересня завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також вісім ударів по ЗРК російських військ. Водночас підрозділи ракетних військ уразили шість ЗРК та дев'ять артилерійських засобів ворога.

Нагадаємо, 29 вересня росіяни завдали удару по Херсону, внаслідок чого поранення отримали двоє працівників комунального підприємства.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни вдарили по Одещині, в Південному потужний вибух: що відомо

В Запоріжжі пролунала серія вибухів, в небі помітили ворожий дрон: що відомо

Все, що залишилося після "дружнього вогню": з’явилися фото Су-35, збитого росіянами під Токмаком