RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Окупанти намагалися відбити втрачене на Запоріжжі, ЗСУ виснажують ворога по всій лінії фронту: карти

На п’ятсот вісімдесят четверту добу повномасштабного російського вторгнення противник атакував Вінниччину "шахедами" – інформація щодо наслідків уточнюється. При цьому українські війська продовжують оборонятися на сході та півдні України, а на Мелітопольському та Бахмутському напрямках тривають наступальні операції.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Зазначається, що усього на фронті протягом доби відбулося 44 бойових зіткнення.

Загалом, противник здійснив 6 ракетних та 56 авіаційних ударів та понад 40 разів обстріляв позиції наших військ та цивільні об'єкти з реактивних систем залпового вогню. В результаті терористичних атак російського противника, на жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення. Пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Від ударів авіації постраждали такі населені пункти: Комісарове, Петропавлівка, Іванівка, Піщане, Сенькове, Копанки в Харківській області; Новоселівське, Невське в Луганській області; Зарічне, Спірне, Серебрянка, Богданівка, Красногорівка, Мар'їнка, Вугледар, Велика Новосілка, Урожайне, Старомайорське в Донецькій області; Новодарівка, Роботине, Новоданилівка, Оріхів в Запорізькій області; Берислав, Ольгівка в Херсонській області.

Читайте також: Під Токмаком окупанти "дружнім вогнем" збили свій Су-35: фото і відео

Понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей опинилися під артилерійським вогнем.

У зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник і надалі підтримує свою військову присутність у прикордонних районах і активно проводить диверсійну діяльність з метою унеможливити перекидання наших військ на загрозливі напрямки. Також він збільшує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському та Лиманському напрямках противник не веде наступальних (штурмових) операцій. На Бахмутському напрямку ворог бкзуспішно намагається відновити своє втрачене положення в районі Кліщіївки на Луганщині.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському напрямках противник здійснив більше 20 безуспішних атак в районах Тоненького, Мар’їнки, Новомихайлівки та Старомайорського в Донецькій області. Крім того, безуспішно намагався відновити втрачені позиції на південно-захід від Авдіївки в Донецькій області.

На Запорізькому напрямку окупаційні війська спробували відновити своє положення в районах Роботиного та Вербового в Запорізькій області, але не досягли успіху.

Сили оборони України продовжують активно проводити наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, здійснюють наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку і завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку наші війська продовжують активно здійснювати контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення й успішно вражати тилові об'єкти противника.

Протягом останньої доби авіація Сил оборони виконала 11 ударів в районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 2 удари по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ завдали пошкоджень 3 районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, знищили 2 зенітно-ракетні комплекси, 13 артилерійських засобів, а також склад боєприпасів і станцію радіоелектронної боротьби противника.

Раніше ми писали, як зараз українці втікають від окупантів на Херсонщині.

Вас може зацікавити:

Призов під час війни: в Раді пропонують нові підстави для відстрочки та звільнення зі служби

Судилище над "азовцями": в Росії озвучили вироки ще 5 бійцям

Ворог завдав удару по Херсону: фото і дані про поранених