RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Жіночі" зубчики дають головки розміром у яблуко: як правильно вибрати часник для осінньої посадки

Досвідченим городникам, як і просто любителям попорпатися у землі, навіть восени доводиться щось робити на грядці, адже це чудовий час попрацювати на результат. Зокрема, восени можна посадити часник, який може дати урожай розміром з яблуко. Проте для цього треба вміти правильно вибирати зубчики, обираючи "жіночі".

Про це повідомляє Ukr.Media.

Відбір посівного матеріалу вимагає особливої уважності та відповідальності. Важливо обрати великі голівки, ретельно їх очистити та замочити у розчині з фурациліном.

Читайте також: Наступного літа буде добрий врожай: поради з підживлення малини восени

Для приготування такого розчину потрібно взяти дві таблетки на літр води та залишити головки у ньому на 45 хвилин. Це допомагає вилучити фітопатогени з поверхні. Наступним кроком є висушування головок протягом 3-4 днів. Після цього можна розібрати їх на окремі зубчики.

Ідеальний посадковий матеріал за формою має нагадувати яйце – саме ці зубчики і є "жіночими". Вони заокруглені, без гострих граней, вони розширюються в області донця і звужуються до верхівки

Після того, як посадковий матеріал відібрано, його потрібно залишити у розібраному вигляді до визрівання. Під час посадки, у кожну лунку варто засипати просіяну золу або річковий пісок, що допоможе створити захист від гниття.

Раніше ми розповідали, чим обробити сад на початку вересня.

  • Вас може зацікавити:

Треба все зробити вчасно: як в початку вересня правильно посадити квіти у ґрунт

Цибуля, морква, виноград і не тільки: що можна посадити восени в саду та на городі

Зберігання буряків взимку: лайфхак, який не дасть овочам зіпсуватися