RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Вручення повісток студентам: чи будуть у жовтні посилювати мобілізацію

Попри зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт щодо позбавлення відстрочки від призову під час загальної мобілізації деяких категорій студентів, їх не забиратимуть до війська, адже законодавчо зміни не ухвалені.

Про це повідомили у ТЦКСП Житомирської області.

Читайте: Е-реєстр військовозобов'язаних вже майже готовий до запуску: як працюватиме

У військкоматі попередили, що студенти можуть отримати повістки, оскільки їм потрібно підтвердити факт навчання, а ТЦК мусить оновити дані про здобувачів освіти.

"Відповідно до Закону України Про військовий обов’язок і військову службу всі, хто навчається, зобов’язані щороку до 1 жовтня подавати у районні (міські) ТЦК та СП документи, довідку з відповідного навчального закладу", – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у військкоматі, українці, які приходять у ТЦКСП для отримання відстрочки від мобілізації, направляються на ВЛК для обстеження та встановлення факту придатності до військової служби, оскільки відстрочка від мобілізації надається лише придатним до служби у ЗСУ особам. Непридатних же просто виключають з військового обліку.

Нагадаємо, що раніше у Верховній Раді вже зареєстрували альтернативний законопроєкт, який розширяє перелік студентів, які мають право на відстрочку від мобілізації, у тому числі студенти та аспіранти від 30 років, які здобувають непослідовну освіту.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

В Україні відрахують частину студентів під час війни: кого і коли це торкнеться

В Україні розширять реєстр призовників: звідки ТЦК братимуть дані

Спека у військкоматах: як в Україні перевірятимуть усіх непридатних