RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Білорусь долучилась до викрадення українських дітей: у Лукашенка показали кадри з "біженцями"

4 жовтня білоруська влада організувала візит у Новополоцьк представників іноземного дипкорпусу, акредитованого у Мінську. Саме туди депортували українських дітей з окупованих Росією Лисичанська та Сєвєродонецька Луганської області.

Про перебіг візиту повідомив SP.BY, головний рупор адміністрації самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Читайте також: "Це будуть наші діти": як окупанти насправді "усиновлюють" українців

Йдеться про представників дипломатичного корпусу, акредитованого в РБ, зокрема, Росії, ОАЕ, Куби, Китаю, Зімбабве, Індії.

Як пише видання, вони оглянули умови "перебування та реабілітації дітей", відвідали школи, гуртожиток, центр раннього втручання. Провели зустріч з дітьми та педагогами з Лисичанська та Сєвєродонецька.

Видання наводить слова одного з дипломатів, який заявив, що скептично ставиться до міфів, які "вигадують деякі люди на Заході, щоб очорнити інші країни, зокрема й Китай".

"Надають ярлики, але мета їх одна – очорнити нас, зруйнувати солідарність народів, мир та розвиток. Ви бачите, кого серед представників дипломатичного корпусу сьогодні немає. Вони не приїхали. І це багато про що говорить.У взаємодії з благодійним фондом Олексія Талая Новополоцьк з 19 вересня приймає на оздоровлення другу групу дітей із Лисичанська та Сєвєродонецька", - зазначив він.

Пишуть, що цього року туди приїхали 44 дитини у супроводі вихователів.

Раніше у Міністерстві закордонних справ України закликали іноземні держави, диппредставництва яких одержали запрошення в Мінську, не брати участі у пропагандистській поїздці білоруського режиму. У відомстві пояснили, що з метою уникнення відповідальності білоруські посадовці прагнуть прикритися міжнародними представниками.

Раніше ми писали, що в Україну повернулися ще двоє неповнолітніх дітей, які перебували на тимчасово окупованих територіях.

  • Вас також може зацікавити:

Ще на крок ближче до Гааги: Путін цинічно визнав депортацію дітей до Росії, відео

"Це будуть наші діти": як окупанти насправді "усиновлюють" українців

Україна повернула з полону РФ 45 військових та двох викрадених дітей: зворушливі фото