RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ще на крок ближче до Гааги: Путін цинічно визнав депортацію дітей до Росії, відео

Російська Федерація, яка з початку повномасштабного вторгнення в Україну масово депортує українських дітей з окупованих територій на територію країни-агресора і відмовляється їх повертати, прикривається турботою про неповнолітніх і нібито не перешкоджає возз'єднанню сімей, якщо у них знаходяться родичі.

Про це російський диктатор Володимир Путін заявив під час зустрічі із лідерами африканських країн.

Читайте: "Це будуть наші діти": як окупанти насправді "усиновлюють" українців

"З приводу дітей. Діти - свята справа. Ми вивозили їхні зони конфлікту, рятуючи їхнє життя та здоров'я. Ось що відбувалося. Ніхто не збирався жодних дітей розлучати з сім'ями. Вивозили цілими дитбудинками", - заявив глава Кремля.

У той час, як зазначив російський президент, вивезення українських дітей на територію Росії відбувалося нібито цілком "легально".

"Абсолютно легально, керівники дитбудинків були їхніми законними представниками. Ми ніколи не були проти, щоб діти возз'єднувалися з їхніми сім'ями. Якщо їхні родичі знаходилися. Жодних перешкод ніколи не було і ніколи не буде", - розповів він.

Нагадаємо, що під час однієї з місій щодо повернення українських дітей додому, у жінки, яка приїхала за своїм онуком до РФ, зупинилося серце, оскільки вона не витримала допитів ФСБ.

  • Вас може зацікавити:

Путін піде під трибунал: Міжнародний суд видав ордер на арешт

"Оцінили нашу роботу": оточення Путіна відреагувало на рішення МКС

Є реальна перспектива: Зеленський про ордер МКС на арешт Путіна