RU  UA

Тактика терористів: росіяни посилили атаки дронів на прифронтових територіях

У Херсонській області останнім часом відзначається активність російської тактичної авіації, яка бомбить населені пункти, а також величезну кількість БПЛА різних типів, з яких скидають скалкові гранати на місцевих жителів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла речник оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Читайте також: Окупанти вдарили по Херсону: загинув співробітник поліції, є постраждалі, фото

"На півдні ми спостерігаємо активність російської тактичної авіації, яка скидає на півдні авіабомби. Також повітряну тривогу оголошують, коли ми спостерігаємо активність БПЛА. Останнім часом противник активно використовує дрони, з яких скидає осколкові снаряди на скупчення людей або просто у двори будинків. Все це чергові приклади тероризму, щоб дискредитувати Сили оборони України в очах місцевих жителів, мовляв, це ЗСУ спричинили такі лиха. Але ворог не може досягти бажаного результату”, - наголосила Гуменюк.

За її словами, за вересень окупанти використали проти України рекордну кількість БПЛА - близько 1 тисячі.

"Причому, це не тільки іранські шахеди, а й модернізовані "Ланцети", які можуть долати відстань у два рази більшу, ніж попередні модифікації. Активно використовують і маленькі БПЛА типу "Мавіків", до яких прив'язують уламкові гранати та скидають на людей у прифронтовій зоні", - розповіла спікер.

Вона наголосила, що зараз Сили оборони з'ясовують, яким чином росіяни намагаються модернізувати іранські "шахеди".

"За попередніми даними, вони намагаються зробити дрони тихішими, щоб важче було виявити БПЛА у нічний час, але ця версія ще потребує уточнення", - резюмувала Гуменюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти всю ніч били по Херсону - спалахнула пожежа, постраждали діти.

Вас також може зацікавити: