RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна повернула тіла ще понад 60 захисників

Українській стороні сьогодні вдалося повернути тіла 64 полеглих оборонців нашої країни.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Читайте: Остання дорога додому: в Україну повернули тіла 51 загиблого захисника

Зазначається, що за результатами проведення репатріаційних заходів, українській стороні вдалося повернути на підконтрольну Уряду України територію тіла (останки) 64 загиблих (померлих) оборонців.

Реалізація цього заходу здійснювалася КШППВ та стала можливою завдяки взаємодії з Об’єднаним центром при СБ України, Секретаріату Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин МВС України, Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ, ГУ ДСНС України у Сумській області, Держприкордонслужбі та іншими представництвами структур сектору безпеки та оборони України за сприяння та безпосередньої участі представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

У свою чергу українською стороною російській стороні передано тіла (останки) комбатантів, загиблих (померлих) у зв’язку із збройною агресією проти України.

Наголошується, що Збройні Сили України забезпечать належне та безпечне перевезення репатрійованих тіл (останків) загиблих (померлих) оборонців України до визначених державних спеціалізованих установ для їх передачі встановленим порядком представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам з метою організації і проведення процесуальних (слідчих) дій та судових експертиз, необхідних для встановлення осіб загиблих.

Як підкреслюють у КШППВ, Україна не припиняє та продовжує активно вживати усіх можливих законних заходів в межах норм Міжнародного Гуманітарного Права щодо встановлення місцезнаходження оборонців України, які зникли безвісти або потрапили до полону для їзх подальшого повернення на додому.

Нагадаємо, у червні Україна повернула 95 військовополонених, серед яких є бійці з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, Бахмута, а також захисники "Азовсталі".

  • Вас може зацікавити:

З Росії повернули доньку українського морпіха, нещодавно звільненого з полону: фото і історія родини

"Вітаємо на рідній землі": фото та відео повернення захисників України 25 травня

Україна повернула з полону 106 захисників: багато хто з них вважався зниклим безвісти