RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Ворог пішов у наступ біля Андріївки, успіхів не мав: зведення за 6 жовтня

У Генеральному штабі оприлюднили вечірнє зведення за 6 жовтня щодо поточної ситуації на фронтах.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Ще одна партія окупантів пішла на добрива: оновлена статистика втрат Росії на війні

За цією інформацією, за добу сталося 28 бойових зіткнень. Росія завдала два ракетних та 57 авіаударів, здійснила 43 обстріли з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Застосувала 33 ударних безпілотників типу "Shahed-136/131", які ЗСУ всі знищили.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - зазначають у Генштабі.

Волинський та Поліський напрямки: ситуація без змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки: росіяни зосереджені у прикордонних районах, обстрілюють населені пункти з території Росії, нарощують мінно-вибухові загородження вздовж держкордону. Обстріляли понад 15 н. п., серед них Вовківка, Степне, Новодмитрівка, Попівка Сумської області; Вовчанськ, Гатище, Землянки на Харківщині.

Куп’янський напрямок: ЗСУ відбили атаки в районах н. п. Синьківка та Іванівка на Харківщині. Росіяни завдали авіаударів біля н. п. Подоли, Іванівка, Синьківка, Петропавлівка Харківської області. Обстріляли близько 15 н. п., зокрема Кам’янка, Дворічна, Берестове, Кислівка, Іванівка на Харківщині.

Лиманський напрямок: українці відбили п'ять атак в районі східніше Макіївки на Луганщині. Росіяни завдали авіаударів в районах н. п. Піски-Радьківські на Харківщині, Білогорівка на Луганщині та Спірне, Веселе на Донеччині. Обстріляли більше 10 н. п., серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка на Донеччині.

Бахмутський напрямок: росіяни марно намагалися відновити втрачене положення біля Андріївки. Обстріляли н. п. Кліщіївка та Андріївка, а також 15 населених пунктів, зокрема Хромове, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка на Донеччині

Авдіївський напрямок: завдали авіаудару в районі Авдіївки. Обстріляли більше 10 н. п., серед них Авдіївка, Сєверне, Первомайське на Донеччині.

Мар’їнський напрямок: ЗСУ відбили близько 10 атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки. Завдали ударів в районах н. п. Новомихайлівка та Костянтинівка, а також 10 населених пунктів, зокрема Красногорівка, Мар'їнка, Побєда та Новомихайлівка на Донеччині.

Шахтарський напрямок: українці відбили атаки біля н. п. Вугледар, Золота Нива, Старомайорське Донецької області та північніше Приютне Запорізької області. Росіяни завдали авіаудару в районі н. п. Водяне. Обстріляли більше 10 н. п., серед яких Водяне, Вугледар, Урожайне, Сторожеве на Донеччині.

Запорізький напрямок: ЗСУ відбили атаки в районі північно-східніше Новопрокопівки, завдали авіаудару в районі н. п. Мала Токмачка. Обстріляли понад 20 н. п., зокрема Полтавка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Роботине, П’ятихатки, Кам’янське на Запоріжжі.

Херсонський напрямок: росіяни відкрили вогонь з артилерії та мінометів по Антонівці та Херсону.

"Протягом доби авіація сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три - по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному пункту управління, одному засобу протиповітряної оборони, шести артилерійських засобах, одному району зосередження особового складу та по одній станції РЕБ противника", - додали у Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ВСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

  • Вас також може зацікавити:

"Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Неможливо дивитися без болю та люті: фото зруйнованих Бахмута, Кліщіївки та Андріївки