RU  UA

Російська оборона в Бахмуті під загрозою: експерт про наслідки звільнення Андріївки

Українським Збройним силам після звільнення Андріївки на Донеччині доведеться зробити ще багато кроків, перш ніж спробувати взяти сусідній Бахмут в оперативне оточення.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач Давид Шарп.

Читайте також: ЗСУ продовжують наступ на сході та півдні країни: оновлені карти боїв

"Андріївка - це важлива точка, але лише точка на цьому (Бахмутському, - Ред.) напрямку. До того, як звільнити цей населений пункт, українці насправді зробили ще важливіші кроки - це заняття панівних висот у районі Андріївки та Кліщіївки. Наскільки я розумію, ситуація в Кліщіївці для російської армії вкрай плачевна", - зауважив він.

Тому для ЗСУ - це насамперед важливий крок серед багатьох інших, які ще доведеться зробити для того, щоб оточити Бахмут. Очевидно, це завдання, як і раніше, стоїть, і до нього доводиться рухатися дуже повільно і з великими втратами, проте просування триває.

"У будь-якому наступі дуже важливими є тривалість і системність, і тут ми бачимо, в першу чергу, на південному фланзі, ми цю системність і поступове просування бачимо. Вклинення в оборону росіян зазвичай призводить до того, що створюється і загроза флангу сусідніх позицій, а отже часто полегшується можливість звільнення наступного населеного чи опорного пункту", - пояснив експерт.

За його словами, на цьому напрямку найважливішим є контроль за дорогами і, за великим рахунком, за нього триває боротьба. Просування та взяття під вогневий, а потім і фізичний контроль доріг, що ведуть до Бахмута, призведе до оперативного оточення і поставить всю російську оборону в районі міста під серйозну загрозу.

"Можу припустити, що вони спробують уперто утримувати позиції, які ще займають, і, ймовірно, спробують контратакувати. Російська доктрина передбачає, крім, власне, оборони, навіть коли є відхід з основних позицій, спробу введення в бій резервів і контратак. Тому я припускаю, що якщо у них ці резерви хоч якось знайдуться, вони спробують контратакувати і в районі Андріївки, і в районі Кліщіївки", - припускає він.

Водночас Курдюмівка стане наступним пунктом, де є теж серйозні висоти, які мають велике значення для тієї місцевості та потенційного контролю над дорогами.

"І це пункт, за який триватимуть жорстокі бої – підозрюю, він є пріоритетним для українського командування в цьому районі", - наголосив Давид Шарп.

Нагадаємо, Збройним силам України вдалося витіснити російських загарбників із Кліщіївки на Бахмутському напрямку та зайти до сусідньої Андріївки.

  • Вас також може зацікавити:

У росіян залишилося лише одне місце, звідки вони можуть наступати - Олег Жданов

Змусив тікати з поля битви: неймовірні кадри бою танка Leopard 2 з окупантами

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео