RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

50 надводних дронів і не лише: Німеччина передасть Україні ще більше зброї

Німеччина передасть Україні 50 надводних дронів, які прибудуть у найкоротші терміни. Вони входять у масштабний пакет військової допомоги на 400 мільйонів євро від Берліну.

Про це повідомило Міноборони ФРН.

Читайте також: Нове озброєння, IT-коаліція і нові можливості: підсумки зустрічі Рамштайн - 15

Ці дрони допоможуть ЗСУ протистояти російським атакам на воді. Окремі проєкти реалізуються коштом внесків із запасів Бундесверу - Збройних Сил Німеччини, а також спільно з промисловими партнерами країни.

До пакету військової допомоги Україні від Німеччини увійшли артилерійські, димові та інші боєприпаси різного калібру, ракети АТ-2, бойові броньовані машини MRAP, зимове спорядження для українських захисників, комплекти запчастин до систем тощо.

У свою чергу, військовий експерт із дронів та автор книги про БПЛА "Swarm Troopers" Девід Гемблінг вважає, що Берлін після передачі безпілотників Україні інвестує великі кошти в модернізацію свого флоту, зокрема створити морські дрони.

Гемблінг зауважує, що Берліну є чого повчитися в України, яка за обмежений термін створила кілька моделей ефективних надводних БПЛА, що уражають кораблі Росії.

В новому оборонному документі ФРН, що викладає військово-морські плани до 2035 року, зазначається, що протягом наступного десятиліття будуть значні інвестиції у військово-морські дрони для суден з екіпажем. Як розповів експерт, до російсько-української війни морські дрони-камікадзе не були такими важливими та їх вважали за зброю партизанської війни в морських державах.

Раніше ми писали, що Україна вперше в історії застосувала крилаті ракети для ударів по підводному човну.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти не можуть уразити їх: CNN показали українські морські дрони MAGURA V5

Україна представила новий морський безпілотний апарат MAGURA V5: фото і характеристики

Отримав значні пошкодження: у Чорному морі атакований ракетний корабель "Самум"