RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Українські бійці успішно продовжують наступ на сході та півдні країни: нові карти боїв

ЗСУ продовжують наступальні операції та просунулися поблизу Бахмута та у західній частині Запорізької області.

Про це йдеться у звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте: ЗСУ посилили пильність на кордоні через чергову перевірку Лукашенком своїх військ

Ситуація у Харківській та Луганській областях

Аналітики ISW, посилаючись на український Генштаб, повідомляють, що російські війська провели безуспішні атаки поблизу Сіньківки та Іванівки у Харківській області та Макіївки у Луганській області.

Російські джерела стверджували, що російські війська провели "масований" наступ у напрямках росіяни продовжили наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна та Лимана, а також продовжують завдавати ударів по переправам через річку Оскіл у напрямку Куп'янська.

Ситуація у Донецькій області

За даними ISW, ЗСУ досягли часткового успіху на схід від Андріївки, а представник Східної групи військ України капітан Ілля Євлаш заявив, що українським силам вдалося просунутися в різних напрямках навколо Бахмута на 100-300 метрів минулої доби.

7 жовтня російські війська продовжували контратакувати поблизу Бахмута, але не досягли будь-яких підтверджених територіальних завоювань. Євлаш та Український генеральний штаб заявили, що російські війська безуспішно намагалися повернути втрачені позиції на південь від Андріївки. Росіяни заявили, що війська продовжили наступальні операції на лінії Авдіївка-Донецьк і, за повідомленнями, просунулися у Мар'їнці.

Мілблогер також стверджував, що російські війська безуспішно атакували південні підходи до Авдіївки та провели розвідку бойовими діями поблизу Дружби, щоб відкрити новий район бойових дій.

"Південна вісь"

За даними аналітиків ISW, 7 жовтня українські війська продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області та, за повідомленнями, просунулися вперед. Українські військові джерела повідомили, що українські сили досягли часткового успіху на північ від Копані (5 км на північний захід від Роботино) та на північ від Новопрокопівки (2 км на південь від Роботино).

Також, російські війська провели обмежені контратаки в західній частині Запорізької області, але не досягли якихось підтверджених успіхів. Український Генштаб повідомив, що українські сили стримують російські атаки на північний схід від Новопрокопівки. Російські джерела стверджували, що російські війська провели кілька контратак поблизу Вербово та на захід від Роботина.

Російська сторона стверджувала, що бойові дії посилилися вздовж лінії Роботино-Вербове, після того як українські сили відновили атаки на північний захід від Вербового. Деякі російські блогери повідомили, що українські сили також проводили обмежені атаки на північ від Новопрокопівки та загалом класифікували ситуацію на південь від Орєхова як складну та напружену.

Нагадаємо, ми писали, як в ЗСУ показали скидання снарядів з дронів на російську піхоту під Курдюмівкою.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ відкинули росіян в районі Оріхова: нові карти бойових дій

Всі ворожі атаки були невдалими: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Знищено багато окупантів і військової техніки: оновлена статистика втрат армії РФ