RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Всі ворожі атаки були невдалими: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Станом на 7 жовтня, 591-й день повномасштабного російського вторгнення, окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене положення на Лиманському напрямку. Водночас українські воїни продовжують оборонятися на сході та півдні, а також контрнаступ на Мелітопольському та Бахмутському напрямку.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Україна отримає від трьох союзників чергову партію допомоги: що туди увійде

"Минулої доби кремлівські війська завдали чергового ракетного удару по цивільному об'єкту у центральній частині міста Харків. Внаслідок таких терористичних дій загинули 2 людини, ще 30 осіб отримали поранення. Пошкоджено 61 багатоквартирний, 17 приватних будинків та 10 об’єктів соціально-побутової сфери", - зазначається у повідомленні.

Протягом минулої доби на фронті в Україні відбулося 34 бойових зіткнень. Російські бойовики завдали три ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснили 46 обстрілів з РСЗВ по українських позиціях та по цивільних об’єктах. Внаслідок ворожих атак зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Обстріли зі сторони ЗС РФ

Ворожих авіаційних ударів зазнали:

  • Іванівка, Подоли, Синьківка, Петропавлівка, Піски-Радьківські Харківщини;
  • Білогорівка Луганщини;
  • Спірне, Веселе, Кліщіївка, Андріївка, Авдіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Водяне Донеччини;
  • Мала Токмачка Запорізької області.

Також під артилерійським вогнем опинилися більше ніж 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках загарбники зберігають військову присутність у прикордонних районах, активно проводять диверсії, аби не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки, а також нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону в Бєлгородській області Росії.

На Лиманському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення південніше Андріївки Донеччини.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському та Мар’їнському напрямках окупанти здійснили понад 10 невдалих атак в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини.

ЗСУ

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Мають частковий успіх північніше Копані та північніше Новопрокопівки. В ході ведення наступальних (штурмових) дій на Бахмутському напрямку мали частковий успіх східніше Андріївки Донецької області. Наші воїни завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, продовжують закріплятися на зайнятих рубежах та виснажують ворога", - наголосили у Генштабі ЗСУ.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківщини.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили п'ять атак окупантів східніше Макіївки Луганщини. ЗСУ продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донеччини, завдають російській армії втрат у живій силі та техніці, а також закріплюються на досягнутих рубежах.

На Шахтарському напрямку українські військові відбили атаки окупантів в районі Вугледара, Золотої Ниви, Старомайорського Донеччини та північніше Приютного Запорізької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони стримують рашистів в районі північно-східніше Новопрокопівки Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили окупантів.

Крім того, протягом минулої доби українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три удари по ЗРК ворога.

Також підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили пункт управління, засіб протиповітряної оборони, шість артилерійських засобів, район зосередження особового складу та станцію РЕБ російських військ.

Раніше ми писали, що німецький оборонний концерн у рамках контракту з урядом Німеччини отримав замовлення на постачання для українських військових десятків тисяч артилерійських боєприпасів типу L15.

  • Вас може зацікавити:

Чи вчасно платять зарплати військовим за жовтень і листопад: відповідь нардепа

Намагаються пройти вперед: експерт назвав напрямок, де можуть просунутися окупанти

Вивезуть звідти всіх: стало відомо про плани окупантів в Енергодарі