RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Дальність польоту - до 800 км: в Україні створили секретний дрон, камікадзе, фото

Експерти розкрили характеристики української розробки - секретного ударного далекобійного безпілотника "Морок". Саме на нього оголосили збір грошей фонд Сергія Притули, волонтери Сергій Стерненко й Ігор Лаченков.

Про це повідомляє профільне видання "Мілітарний".

Читайте також: Співвідношення 1:3: чому Сили оборони програють росіянам у війні дронів

Очікують зібрати на сто дронів, які мають дальність польоту до кількохсот кілометрів, 175 мільйонів гривень. Тобто вартість одного такого - 1,75 млн грн.

Безпілотники покликані забезпечити українських військових можливістю завдавати ударів по об’єктах противника у глибокому тилу.

“Разом із Сергієм Стерненком та Ігорем Лаченковим ми збираємо на 100 далекобійних БПЛА "Морок" українського виробництва", - йдеться у повідомленні ініціаторів.

Днями Служба безпеки опублікувала два фото українського дрона "Морок".

Йдеться про одномоторний безпілотник зі штовхаючим гвинтом у хвостовій частині, збудований за нормальною аеродинамічною схемою.

Його хвостове оперення - двобалкове, обернене V-подібне. Силова установка дрона використовує двигун внутрішнього згорання.

Зазначається, що дрон-камікадзе розрахований на те, щоб нести до 30 кілограмів корисного навантаження, відстанню до 800 кілометрів.

Збір назвали "Можем павтаріть". У фонді Притули зауважують, що "повтор" буде дуже яскравим та несподіваним для противника.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові знищують ворожу техніку за допомогою цивільних дронів і цей досвід уже починають переймати інші країни.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримає партію недорогих і потужних дронів-камікадзе Switchblade: в чому їх особливість

Настав час натиснути на газ: у США обговорюють передачу Україні "зброї перемоги"

Воєнна економіка на боці БПЛА: чому Росія випереджає Україну у "війні дронів"