RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Суми будуть "драконівськими": штрафи за порушення комендантської години хочуть посилити

В Україні планують внести зміни до Кодексу про адмінправопорушення щодо посилення відповідальності закладів громадського харчування та розважальних закладів за роботу під час комендантської години.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Законопроєкт, який підготували правоохоронці разом із народними депутатами, передбачає доповнення адмінкодексу новою статтею 210-2, в якій встановлять адміністративну відповідальність за порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Читайте: Більшість - чоловіки: журналіст показав фото відвідувачів скандального ресторану в Києві в комендантську годину

Відповідальність пропонується встановити у вигляді штрафу для керівника суб’єкта господарювання чи фізичну особу-підприємця у розмірі від 34 тисяч до 170 тисяч грн.

Повторне ж правопорушення впродовж одного року збільшить штрафні санкції від 340 тисяч до 680 тисяч грн.

Проєкт закону у четвер, 12 жовтня, буде відправлений в Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності для розгляду.

"Ми пропонуємо законодавцям розглянути наші пропозиції і встановити штрафи за роботу таких закладів. Наголошую, що це буде стосуватися адміністративного покарання саме власників суб'єктів господарювання і фізичних осіб підприємців. Думаю, що в найближчий час Верховна Рада такі пропозиції розгляне", — заявив міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, раніше у поліції заявляли, що у них немає правового механізму, аби притягувати до відповідальності клуби та ресторани, які працюють під час дії комендантської години.

  • Вас може зацікавити:

За порушення важливого правила в умовах війни українців можуть оштрафувати на 34 тисячі

У Києві мажор не пропустив "швидку" з дитиною: дебошира покарали, фото та відео

Стріляли в повітря і дрифтували: на Закарпатті поліція розігнала зборище мажорів-гонщиків, фото і відео