RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

ЗСУ мають нові успіхи на Запоріжжі та під Бахмутом: карти боїв

Українські війська в ході наступальних операцій на Бахмутському та Мелітопольському напрямах просунулися вперед та покращили своє тактичне становище.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: У Путіна не вистачає резервів, елітних десантників кидають на м'ясо - військовий оглядач Давид Шарп

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська безуспішно атакували в районі Синьківки та Іванівки. Начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш заявив, що 11 жовтня російські війська провели 30 атак на напрямках Куп'янська та Лимана. Зазначається, що російські війська просунулися на 1,5 кілометра у напрямку Іванівки та Кислівки. Також окупанти вели наступальні операції вздовж лінії Сватове-Кремінна та просунулися вперед у районі Макіївки і Невського. Українські війська продовжують стримувати російські війська в районі Макіївки та Діброви.

Обстановка на Донбасі

ЗСУ продовжили наступ під Бахмутом і просунулися вперед на схід від Кліщіївки та Андріївки. Бої продовжуються в районі Курдюмівки та українські сили намагаються закріпитися на залізничній лінії на схід від Андріївки. Своєю чергою, окупанти продовжили наступальні операції під Бахмутом і не досягли успіху. Проте, російські війська просунулися на південь і захід від Красногорівки та на південний схід від Північного.

Спікер Об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського спрямування Олександр Штупун заявив, що ЗСУ відбили російські атаки поблизу Очеретино, Кераміка, Бердичів, Степового, Тоненького, Авдіївки, Ласточкино та Первомайського. Російські війська провели безуспішні атаки поблизу Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки. У районі Новодонецького продовжуються бойові дії.

ЗСУ відбили атаки окупантів на південний схід від Вугледара поблизу Золотої Ниви та поблизу Володиного. На лінії Приютне-Завітне Бажання окупанти відтіснили українські сили ще далі від Приютного, але не змогли просунутися у напрямку Рівнополя та Старомайорська.

Обстановка на південному фронті

Українські війська продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області та просунулися вперед. ЗСУ покращили свої тактичні позиції на захід від Роботиного.

Російські війська атакували поблизу Інженерного та Вербового. Повідомляється, що поновлення російських атак у секторі Жереб'янка-П'ятихатки застало українські сили зненацька й окупантам вдалося просунутися "на кілька сотень" метрів.

Українські війська посилюють удари по російських тилових районах Херсонської області.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, після звільнення Андріївки, у ЗСУ відкриваються можливості для оперативного оточення Бахмута.

  • Вас також може зацікавити:

"Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео