RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

ЗСУ мінуснули чергову ворожу РЛС, за добу 57 зіткнень: зведення Генштабу

Продовжується 599-й день повномасштабної російсько-української війни: за добу сталося 57 бойових зіткнень, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без істотних змін, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріл населених пунктів з території Росії.

Читайте також: Повна окупація Донецької області: Росія визначилася з датою

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах Сіньківки та Іванівки Харківської області: противник завдав авіаційного удару біля Піщаного Харківської області та Надії Луганської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Кам'янка, Сіньківка, Кучерівка, Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаударів у районах населених пунктів Дружелюбівка, Чернещина Харківської області; Білогорівка, Серебрянське лісництво, Новолюбівка Луганської області та Григорівка, Сіверськ, Спірне Донецької області. Також від обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, у тому числі Невське, Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Новосадове, Торське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 4 атаки ворога недалеко від Клищіївки та Андріївки. Ворог завдав авіаударів у районах Кліщіївки, Олександро-Шультиного, Білої Гори, Диліївки Донецької області: також постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівка, Іванівське, Васюківка, Клищіївка, Курдюмівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти зробили невдалу спробу штурму в районі населених пунктів Авдіївка, Керамік, Степове, Тоненьке, Північне Донецької області. Сили оборони України відбили 15 атак ворога: окупанти обстріляли населені пункти Степове, Очеретине, Ластівчине, Авдіївку, Першотравневе, Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони також відбили 15 атак ворога: противник завдав авіаційних ударів у районах Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаку ворога в районі на північ від Приютного Донецької області. Артилерійським та мінометним обстрілам зазнали Водяне, Вугледар, Пречистівка, Макарівка, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник тричі намагався відновити втрачене становище у районі Роботиного Запорізької області, але безуспішно. Артилерійським та мінометним обстрілам зазнали понад 15 населених пунктів, зокрема, Гуляйполе, Мала Токмачка, Полтавка, Роботине, Степове Запорізької області.

Підрозділи ракетних військ вразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, радіолокаційну станцію та 4 артилерійські засоби противника.

Раніше ми повідомляли, що Служба безпеки України провела чергову успішну спецоперацію, атакувавши електропідстанцію у Білгородській області.

  • Вас може зацікавити:

Росія завдала смертельного удару по Бериславу: фото наслідків

Під Красногорівкою ЗСУ "косять" російських штурмовиків сотнями

Ворог почав наступ біля Макіївки: карта