RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ворог почав наступ біля Макіївки: карта

Ситуація на Куп'янсько-Лиманському напрямку суттєво загострилася. Окупанти розпочали активні наступальні дії в районі Макіївки і на Куп'янському напрямку - йдуть важкі бої.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Читайте також: Кремль бачить, що програє: чому росіян погнали в наступ і чого хоче Путін

"Противник, після завданих йому втрат, через два місяці відновився і розпочав активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Куп'янському напрямку. Ідуть важкі бої", - розповів Сирський.

За словами генерала, головна мета ворога – розгром угрупування наших військ, оточення Куп'янська та вихід на кордон річки Оскол.

"Щоденно противник здійснює десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по наших позиціях. Втім, наші бійці були готові до такого розвитку подій і дають гідну відсіч противнику. Він зазнає значних втрат та не досягнув суттєвих успіхів", – зазначив Сирський.

З метою вивчення обстановки та прийняття оперативних рішень генерал-полковник працював у військових частинах, які ведуть оборону у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання військ "Лиман".

"Зустрівся з нашими військовослужбовцями, які безпосередньо виконують бойові завдання. Подякував їм за мужність, стійкість, героїзм, зразкове виконання свого військового обов’язку. Вручив нашим воїнам відзнаки, цінні подарунки та грошові премії, особисто поспілкувався з кожним. Вірю, що з такими героями ми неодмінно переможемо. Ворог буде розбитий, а Україна повністю звільнена від загарбників", - наголосив генерал-полковник Сирський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ відбили всі атаки росіян на Авдіївському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Навіть уночі не буває тихо: що відбувається в Авдіївці

Один із найважчих днів: що відомо про масштабний наступ окупантів у районі Авдіївки

Окупанти завдали руйнівних ударів по Авдіївці: фото та відео