RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Путін погрожує "Кинджалами" над Чорним морем: з'явилась реакція Повітряних сил

Президент РФ виступив із заявою про патрулювання повітряного простору над Чорним морем російськими літаками, обладнаними ракетами "Кинджал". В Україні вже відреагували на нові погрози.

Про це російський диктатор заявив під час пресконференції за результатом візиту до Китаю.

Читайте також: Звучить, як фантастика: Росія зганьбилася з черговим "аналоговнетом"

Він зазначив, що відповідне патрулювання літаками МіГ-31 почнеться на основі його доручення.

"За моїм дорученням ВКС Росії починають на постійній основі патрулювання в нейтральній зоні повітряного простору над Чорним морем. Наші літаки МіГ-31 озброєні комплексами "Кинджал", - сказав Путін.

Він уточнив, що у систем - дальність польоту перевищує 1 тис. км, а швидкість дев'ять Махів. При цьому він наголосив, що такий анонс - зовсім "не погроза".

Натомість у Повітряних силах України зазначили, що нові погрози президента РФ Володимира Путіна про патрулювання МіГ-31К у Чорному морі спрямовані більше на посилення напруги, однак істотно нічого не змінять для українських Сил оборони.

"З технічного боку, характеристики аеробалістичної ракети Х-47 "Кинджал" дозволяють Росії запускати її по території України як із північного, так і з східного напрямків, акваторія Чорного моря – це лише ще один напрямок. Водночас російська авіація і так щодня патрулює там повітряний простір, зокрема винищувачами і розвідниками", - розповів речник, полковник Юрій Ігнат, наголосивши, що, можливо, ці погрози більше адресовані країнам-НАТО.

Нагадаємо, стратегічний запас далекобійних ракет у РФ становить не менше 585 ракет, здатних вражати цілі на відстані понад 500 кілометрів. Саме такими ракетами окупанти найчастіше атакують Україну.

  • Вас також може зацікавити:

Вдвічі потужніший Mohajer-6: Іран показав новий бойовий дрон, фото і відео

Між льодом і полум'ям: чотири сценарії кремлівського військового глухого кута в Україні

Дістане ворога на відстані 370 км: яке озброєння на винищувачі F-16 може отримати Україна