RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Нові удари ворога по житлових домах і спроби оточити Авдіївку: зведення Генштабу ЗСУ

Станом на 21 жовтня, 605-й день широкомасштабного російського вторгнення, минулої доби відбулося понад 100 бойових зіткнень. Окупанти продовжує спроби оточити Авдіївку, але Сили оборони України тримають оборону, завдаючи російській армії численних втрат.

Про це йдеться у ранковому звіті Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Окупанти вдарили по дачах у Кривому Розі: є загиблі і поранені

У ніч на 21 жовтня рашисти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні керованими авіаційними ракетами Х-59, крилатими ракетами "Іскандер-К" та "шахедами". Російські бойовики завдали ракетного удару по школі в Костянтинівці Донеччини, внаслідок чого вона майже повністю зруйнована. Також є загиблі та поранені серед мирних жителів. Руйнувань та пошкоджень зазнали школа, багатоквартирні, приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Протягом 20 жовтня на фронті в Україні відбулося понад 100 боїв. Загалом окупанти завдали дев'ять ракетних та 39 авіаційних ударів, а також здійснили 50 обстрілів з РСЗВ по українських позиціях і населених пунктах.

Зокрема, ворожих авіаційних ударів зазнали:

  • Білогорівка Луганщини;
  • Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Авдіївка, Керамік, Ласточкине, Новомихайлівка, Старомайорське, Урожайне Донеччини;
  • Зміївка, Берислав, Козацьке, Новоберислав, Тягинка та Придніпровське Херсонщини.

Від артилерійських обстрілів окупантів постраждали орієнтовно 110 українських населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках загарбники зберігають військову присутність на кордоні, активно проводять диверсії, аби не допустити перекидання українських військ на загрозливі для них напрямки, а також нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону в Бєлгородській області Росії.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили понад 20 атак окупантів в районах Синьківки та Іванівки Харківщини, а також близько п''яти атак в районі Надії Луганщини.

На Лиманському напрямку ЗСУ не допустили втрат позицій в районі Невельського Луганщини.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили всі атаки ворога в районах Богданівки та Хромового, який також безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донеччини. ЗСУ продовжують штурм позицій окупантів південніше Бахмута, завдаючи противнику втрат у живій силі та техніці та закріплюючись на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, але ЗСУ тримають оборону та завдають рашистам численних втрат. Також російські війська безуспішно наступали в районах Новокалинового, Степового та Первомайського Донеччини.

На Мар’їнському напрямку бойовики безуспішно вели штурмові дії з авіацією в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини. Українські воїни відбили близько 20 атак противника.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили ворожі атаки в районах Золотої Ниви, Старомайорського та Рівнополя Донеччини.

На Запорізькому напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районі Полтавки Запорізької області. Також рашисти безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, а також наносять вогневе ураження по тилах російської армії.

Крім того, 20 жовтня українська авіація завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та чотири удари - по ЗРК окупантів.

Також підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕБ ворога.

Нагадаємо, 20 жовтня Німеччина оголосила про передачу нової партії військової допомоги ЗСУ, в яку увійшли також зенітні установки Gepard.

  • Вас може зацікавити:

Відбувається терор цивільного населення: на Херсонщині оголошено евакуацію

Росіяни готують новий наступ? Розвідка Естонії озвучила тривожний прогноз

Танки горіли цілими колонами: в ССО показали "жирні кадри" з Авдіївки, відео