RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Українські бійці відбили десятки атак росіян: ранкове зведення Генштабу

Станом на 22 жовтня, 606-й день повномасштабного російського вторгнення, минулої доби українські воїни відбили численні атаки російської армії на багатьох напрямках фронту в Україні. Також Сили оборони наносять вогневе ураження по тилах противника на Херсонщині.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Росія завдала удару по "Новій пошті" на Харківщині: фото, відео і останні подробиці

Протягом минулої доби відбулося понад 80 боїв. Загалом російські війська завдали шість ракетних та 53 авіаційних ударів, а також здійснили 54 обстріли з РСЗВ по українських позиціях і населених пунктах. Внаслідок чого є загиблі та поранені серед мирних жителів. Водночас зруйнована та пошкоджена цивільна інфраструктура, у тому числі житлові будинки.

"Також сьогодні вночі російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 та 3 ударні БпЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами протиповітряної оборони України, знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59 та 3 "шахеди", - зазначається у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали такі населені пункти:

  • Спірне, Кліщіївка, Нью-Йорк, Авдіївка, Новобахмутівка, Новокалинове, Новомихайлівка, Старомайорське Донеччини;
  • Мала Токмачка, Новоданилівка на Запоріжжі;
  • Ольгівка, Токарівка, Антонівка, Бургунка, Миколаївка, Тягинка Херсонщини.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках загарбники зберігають військову присутність у прикордонних районах, активно проводять диверсії, аби не допустити перекидання українських військ на загрозливі для них напрямки, а також нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону в Бєлгородській області Росії.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські захисники відбили понад 15 атак противника в районах Синьківки, Іванівки Харківщини та Надії Луганщини.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили понад 10 атак окупаційної армії в районах Білогорівки Луганщини, Серебрянського лісу та Спірного Донеччини.

На Бахмутському напрямку українські військові відбили всі атаки російських бойовиків в районах Васюківки та Андріївки Донеччини. Бійці продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донеччини, завдають окупантам втрат у живій силі та техніці, а також закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку загарбники продовжують намагатися оточити Авдіївку, але Сили оборони тримають оборону та завдають їм значних втрат. Також окупанти безуспішно наступали в районах Кераміка, Авдіївки, Степового, Тоненького та Первомайського Донеччини, де українські захисники відбили понад 15 атак.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки, Красногорівки та Побєди Донеччини. ЗСУ відбили понад 20 ворожих атак.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках Сили оборони відбили всі атаки окупантів в районах Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського Донеччини та північніше Приютного на Запоріжжі. Також українські воїни продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку, завдавати загарбникам втрат в живій силі та техніці, виснажувати їх вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, а також наносять вогневе ураження по тилах російської армії.

Минулої доби українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Водночас підрозділи ракетних військ уразили сім артилерійських засобів, радіолокаційну станцію, склад боєприпасів, ЗРК та два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських бойовиків.

Нагадаємо, ЗСУ показали відео удару по російській БМД з десантниками.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти риють тунелі в бік Авдіївки: у ЗСУ розповіли про нову тактику росіян

Від С-300 до NASAMS: які ППО будуть захищати Україну взимку, інфографіка

ЗСУ отримали партію броньовиків Senator MRAP: фото, відео та характеристики