RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Мобілізацію в Україні посилять: чому є потреба в більш молодих бійцях

Наразі ЗСУ має потребу у молодих людях через втрату особового складу та необхідність формувати нові з'єднання та бригади, тому мобілізацію буде посилено.

Таку думку висловив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки Сергій Рахманін.

Читайте також: Замість фронту - на завод: в Раді озвучили цікаву ідею щодо мобілізації

"Певна кількість людей раптово вирішила здобути другу вищу освіту і, можливо, якась їх достатньо велика частина зробила це, щоб уникнути мобілізації", - зазначив він.

За словами Рахманіна, мобілізація молодих людей потрібна через певні характеристики бою: наприклад, штурмові дії, коли особовий склад викидається за 8-10 кілометрів від лінії бойового зіткнення і далі йде, зі зброєю, боєкомплектами, харчуванням та бронежилетами на виконання завдання. Для людей старшого віку такі умови будуть складними фізично.

Нагадаємо, що в жовтні в Україні запрацював електронний реєстр військовозобов'язаних.

  • Вас також може зацікавити:

Кого можуть мобілізувати з 1 листопада до українського війська: повний список

ТЦК вручають повістки пенсіонерам: юрист пояснив, що потрібно робити

Мобілізація "сліпих": з яким зором не повинні закликати і як діють ВЛК

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.