RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

​Сили оборони просунулися біля Бахмута, Росія зібрала 40-тисячне військо біля Авдіївки: звіт ISW і карти боїв

ЗСУ просунулися біля Бахмуту, за залізничну колію на південь від Андріївки. РФ зосередила 40 тисяч особового складу на Авдіївському напрямку та перекидає туди додаткові сили.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Грабували склади і магазини: нові подробиці єврейського погрому в Махачкалі, фото

Ситуація в Харківській та Луганській областях

29 жовтня російські війська продовжували наступ на лінії Куп’янськ-Сватове, але підтверджених успіхів не досягли. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили більше семи російських атак поблизу Синьківки та Іванівки. Речник командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо заявив, що минулої доби українські війська також відбили штурм поблизу Петропавлівки. У Генштабі України також повідомили, що на Лиманському напрямку російські війська не вели наступальних дій і продовжували перегрупування в цьому районі.

Ситуація у Донецькій області

Геолокаційні кадри, опубліковані 29 жовтня, показують, що українські війська просувалися на схід від залізничної лінії на південь від Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута). Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжували наступ на південь від Бахмута. Російський "воєнкор" стверджував, що українські сили атакували поблизу Кліщіївки, намагаючись перетнути залізничну колію поблизу населеного пункту.

Російський "воєнкор" заявив, що війська РФ готуються атакувати Авдіївський коксохімічний завод безпосередньо на північ від міста. Схоже, що російські війська зосередили значну частину своєї бойової сили навколо Авдіївки.

Речник Таврійського угруповання військ ЗСУ полковник Олександр Штупун 29 жовтня заявив, що Росія зараз має 40 тисяч особового складу на Авдіївському напрямку та перекидає туди додаткові сили.

"Південна вісь"

Міністерство оборони РФ стверджувало, що українські сили атакували поблизу Урожайного та Старомайрського. У російському батальйоні "Восток" скаржилися, що українські сили вночі з 28 на 29 жовтня інтенсивно обстріляли позиції окупантів у районі кордону Донецько-Запорізької областей. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські штурми поблизу Старомайорського та Золотої Ниви.

Російські джерела повідомляли, що українські війська продовжують спроби прорвати оборону РФ на лінії Копані-Роботине. Вони також стверджували, що українські сили продовжували завдавати ударів по окупованому Росією Токмаку, Василівці та невизначеній трасі.

Нагадаємо, 29 жовтня українські прикордонники збили ще один російський літак-штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку.

  • Вас може зацікавити:

Втрати ворога колосальні: Умєров назвав "ціну" Авдіївки для Кремля

Намагались прорватися, але невдало: ЗСУ показали кадри знищення колони під Авдіївкою

Ще діди воювали: навіщо Росія використовує антикварну зброю